Afbeelding
Eip Janssen

Squash en Padel Ede heeft drie nieuwe padelbanen geopend

Overig

EDE Padel, een mix van squash en tennis, groeit enorm. Wie een balletje wil slaan kan nu in ook in Ede terecht: drie gloednieuwe padelbanen bij Squash en Padel Ede, Peppelensteeg 4, 6715CV Ede, zijn sinds deze week geopend.

Manager Ap Dominicus kijkt tevreden rond op het complex. Hij geniet van drie professioneel gloednieuw aangelegde padelbanen. De eerste padelbanen in de plaats Ede.

,,Het is een snel en tactisch spel’’, aldus Dominicus. Hij vertelt hoe je op een verantwoorde wijze met collega’s ‘padelt’. ,,De populaire racketsport is laagdrempeliger dan tennis. Het speelveld is kleiner (10 bij 20 meter) en de rally’s gaan sneller. Omdat je de bal naar de tegenstander kunt slaan via de glazen wanden en het hekwerk van de baan, lijkt het ook op squash. Je speelt twee tegen twee, met speciale ballen en rackets (kleiner en dikker dan tennisrackets).”

Padel is één van de snelst groeiende sporten. Padel is een relatief jonge sport die snelle actie combineert met veel plezier. Het is een geschikte sport voor mensen van alle leeftijden en niveaus. ,,Je kunt namelijk ook veel punten winnen dankzij de juiste strategie en tactiek in plaats van pure kracht. Drie padelbanen met een ondergrond waardoor het mogelijk is vrijwel altijd te spelen. Deze sport is een mix tussen tennis en squash. De laatste tak van sport beoefenen blijft bij ons uiteraard gewoon mogelijk. En de ‘derde helft’ gezellig afsluiten is bij ons een pré. Ons personeel staat er klaar voor.”


Eip Janssen

Squash en Padel Ede is onderdeel van een landelijke keten. ,,Het is niet geheel toevallig dat in Ede na Apeldoorn en Almere drie padelbanen zijn geopend. ,,Wij proberen constant innovatief te zijn. In te spelen op onze potentiële sporters. Ik ben ervan overtuigd dat deze sport een blijver is. Uiteraard is nagedacht over overdekte banen. Uiteindelijk is daar niet voor gekozen. In de zomerperiode padellen en in de winterperiode squashen lijkt mij een ideale mix. Overigens zie je in de praktijk dat men beide sporten omarmd. Dat is in mijn ogen een win-win situatie”, gaat de vestigingsmanager verder.

De spelregels van de padelsport zijn eenvoudig. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. Het spelplezier en tactiek is belangrijker dan kracht. ,,Ben je ook enthousiast? Kom gerust eens kijken of reserveer een baan. Om alle padelliefhebbers zoveel mogelijk een kans te geven is reserveren van een baan aan een limiettijd gebonden. Wie zich verder wil bekwamen in padellen kan leskrijgen van deskundige trainers. De sport is op alle gebied laagdrempelig. Padellen moet voor iedereen mogelijk zijn”, besluit gastheer Ap Dominicus.

Meer info: www.padelede.com

Afbeelding
advertentie
advertentie