Afbeelding
Gemeente Ede

Koninklijke Erepenning voor gymnastiekvereniging DOK

Overig

EDE De koning heeft besloten om de Koninklijke Erepenning toe te kennen aan Christelijke Gymnastiekvereniging DOK, die op 6 maart jongstleden haar honderdjarig bestaan vierde. Zaterdagmiddag werd deze penning door burgemeester Verhulst overhandigd aan het bestuur van de vereniging.

De afgelopen tijd organiseerde de vereniging tal van activiteiten om het jubileum te vieren. Zo werden er al een acro clinic en een clinic conditiegym gegeven en werd een wereldrecord verbroken. Zaterdag was het moment voor een speciaal feestprogramma met onder andere een voorstelling en reünie. 

DE PENNING De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het staat symbool voor het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

DOK Ede is momenteel een van zes turnverenigingen in de gemeente Ede. In 1922 werd christelijke gymnastiekvereniging DOK opgericht vanuit een initiatief van de Gereformeerde Jongelingsvereniging AMOS. Ze zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Nu heeft de vereniging meer dan 1.000 leden, ruim 25 vaste vrijwilligers en meer dan 40 trainers/trainsters en heel veel assistenten. 

advertentie
advertentie