Afbeelding
Mariska Grob (Motografie)

Minnen beperkt de schade na roerige week

Overig

HARSKAMP De Harskampse coureur Henk Minnen heeft na een roerige week de schade weten te beperkten in de vijfde ronde van het NK Puchracen. Op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps werd Minnen tweede en vijfde in de races.

,,Ik was blij dat ik kon racen, nadat ik vorige week mijn schouder uit de kom had. Ik kreeg groen licht van de doktoren en ging naar Spa met als doel zoveel mogelijk punten te halen voor het kampioenschap’’, blikt Minnen terug.

In de trainingen bleek het met de vorm van de Harskamper wel goed te zitten. ,,Ik had voor de races het plan gemaakt om het tempo gelijk hoog te leggen. Zo konden we het veld direct uit elkaar trekken en werd de kans op een crash kleiner.’’

In de eerste race kwam Minnen al snel aan de leiding. ,,Ik kreeg in de loop van de wedstrijd last van mijn schouder en werd ingehaald. Ik moest genoegen nemen met de tweede plaats. In de tweede race had ik hetzelfde plan en weer slaagde ik erin om weg te rijden van het veld. Helaas kreeg ik in de voorlaatste ronde een mechanisch defect waardoor het vermogen voor tachtig procent wegviel en ik genoegen moest nemen met de vijfde plek.’’

,,Desondanks heb ik schade beperkt en heb ik maar twee punten verloren in het kampioenschap, ondanks de blessure. We gaan de data bekijken, waarom het vermogen plots minder werd en hopen zo naar de zomerstop weer mee te kunnen doen voor de winst’’, aldus de Harskamper.

De volgende wedstrijd voor het NK staat gepland op 24 september in Veldhoven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie