Afbeelding
www.NicePhotos.nAlex Beukhof

100-jarig jubileum van DOK bereikt hoogtepunt

Overig Deel je nieuws

Op zaterdag 2 juli was het dan zover, het grote feest voor het 100-jarige jubileum van de Christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede. Er stonden die dag een turnshow, een receptie, een reünie en een galavoorstelling op het programma. Alle festiviteiten vonden plaats in de van der Knaaphal in Ede.

Maanden van voorbereidingen gingen vooraf aan dit grote feest. Met gezonde spanning startte de dag al vroeg in de van der Knaaphal in Ede. Om 11.00 ging de eerste show van start, het publiek en de leden stroomden binnen. De show liep fantastisch en de mensen konden echt genieten van een geweldige show.

Om 13.00 uur was de receptie. Met als grote verrassing een bezoek van de sport wethouder Peter de Pater en onze burgermeester René Verhulst. De burgermeester kwam om DOK de Koninklijke erepenning aan te bieden namens de koning. DOK is nu dus een koninklijke vereniging. Wat mooi en wat spreekt dat een waardering uit voor al die vrijwilligers van de afgelopen 100 jaar.

Daarna kwamen ruim 100 reünisten naar de van der Knaaphal. Een groep oud leden had deze reünie zelf georganiseerd en vele generaties konden daar hun mooie herinneringen aan de turnsport, en de vriendschappen die daar ontstonden, ophalen.

Daarna nog een heuse galavoorstelling met veel mooie nummers. Het liep snel en vlogen de meest afwisselende nummers voorbij. Het was echt een genot om naar de kijken en aan de reacties van het publiek merkte je dat zij ook echt genoten. DOK heeft veel takken van de turnsport in huis, rhönrad, acro, damensturnen, herenturnen, trampolinespringen, freerunnen en groepsspringen. Ook zijn er nog volleybal en lessen voor volwassen die nog lekker willen sporten.

Aan het einde van de dag moest alles worden opgeruimd. Alle vrijwilligers hielpen geweldig en dat geeft weer aan dat DOK een mooie en gezonde vereniging is. Vooral veel jonge mensen die de vereniging de komende 100 jaar ook iedere keer weer op de kaart kunnen zetten. Echt veel redenen om heel dankbaar voor te zijn. DOK geniet dit hele jaar nog van feestelijke activiteiten.

advertentie
advertentie