Alexander Schwarzman (links) maakt reputatie waar.
Alexander Schwarzman (links) maakt reputatie waar. PR DES Lunteren

Oekraïner Alexander Schwarzman wint DES Lunteren damnacht

Overig

LUNTEREN Alexander Schwarzman, inmiddels woonachtig in Veenendaal, na zijn vlucht uit de Oekraïne heeft de Lunterse damnacht gewonnen.

De komst van de 54-jarige vijfvoudige oud-wereldkampioen dammen, spelende voor het Wageningse WSDV, was mogelijk dankzij een gulle geste van het damlid/sponsor Marinus Willemse. ,,Het was de bedoeling dat de damnacht alleen met DES Lunteren leden werd gespeeld. Maar de komst van een oud-wereldkampioen en topdammer konden we natuurlijk niet laten lopen”, opent DES Lunteren voorzitter Jaap Heij.

De afsluiting van het damseizoen met een damavond/nacht werd een groot succes. Liefst 30 dammers van de Lunterse trots waren aanwezig. De grote favoriet Alexander Schwarzman liet duidelijk zien dat hij de beste was en won alle 11 de partijen. DES Lunteren toppers als Henk Klarenbeek, Erwin van Hierden, Matthias de Kruijf en nog acht anderen werden verslagen. ,,Ik ben tevreden met mijn prestatie. Het was een leuk en gezellige toernooi met goede dammers. De damnacht in Lunteren zal ik niet snel vergeten”, becommentarieerde winnaar Schwarzman. De uit de Oekraïne gevluchte topdammer genoot zichtbaar. 

DES Lunteren maakte er een waar spektakel van. Een grote verloting met mooie prijzen betekende dat vele dammers met een prijs naar huis gingen. Maar natuurlijk waren de damwedstrijden het belangrijkst. ,,Niet zozeer de winst maar de onderlinge krachtmeting”, lachte Jaap Heij. In alle categorieën werd fel gestreden om de hoogste plaatsen. In de B- categorie werd verrassend Fred van Amersfoort uit Apeldoorn met een score van 13 punten en 143 weerstandspunten eerste. DES Lunteren speler Bram Cysouw werd tweede met 1 weerstandspunt minder. In de C- categorie werd Cees van den Bosch uit Kesteren fraai eerste met een score van 10 punten. De enige huisdammer Tjerk Hendriks uit Arnhem behaalde een mooie score van 7 punten en won hiermee het ‘dam Z spel’. 

Tijdens de damnacht werd Henk Klarenbeek extra in het zonnetje gezet. Hij ontving als clubkampioen en bekerwinnaar twee mooie bekers. De overige winnaars kregen allemaal een mooie enveloppe met inhoud als beloning voor de goede damprestaties afgelopen seizoen. ,,DES Lunteren kan met deze gezellige damnacht terugzien op een geslaagde afsluiting van het damseizoen 2021/2022”, besluit de DES Lunteren preses tevreden. 

advertentie
advertentie