HV Reehorst en DFS Arnhem, ploegen die elkaar door en door kennen zijn er klaar voor. @theobeumer

HV Reehorst buigt diep voor eredivisionist DFS Arnhem/UDI 1896

23 september 2022 om 09:39 Overig

EDE HV Reehorst heeft donderdagavond de bekerwedstrijd tegen het Arnhemse DFS/UDI 1896 met 16-36 verloren. Daarmee zijn de Edese handballers al snel uitgeschakeld in de landelijke bekerstrijd.

,,Een mooie maar ook oneerlijke loting tegen een Eredivisieploeg. Waar HV Reehorst pas een anderhalve week in de voorbereiding echt actief is, hebben de Arnhemmers er al twee competitiewedstrijden opzitten. Onbegrijpelijk dat de landelijke bond (NHV) deze mooie wedstrijd niet een maand later op de rol zet. Misschien verliest HV Reehorst dan ook maar is de kans op een wat gelijkwaardiger duel reëler”, opende HV Reehorst coach Paul van Noesel.

Hij zag zijn ploeg bij rust al op een 6-19 achterstand staan in sporthal De Peppel. ,,In de eerste helft kwamen we niet in ons ritme. In de aanval kregen we geen ritme en defensief was het te afwachtend.”

In de tweede helft kwamen de Edese handballers aanvankelijk beter voor de dag.,, De eerste twintig minuten werd 8-8 gespeeld. De verdediging stond echt super. DFS Arnhem, echt een goede ploeg wist zeven minuten lang niet te scoren tegen mijn deels jonge ploeg. Ook in de aanval was er meer beweging en overtuiging te zien”, constateerde de HV Reehorst coach.

In de slotfase van het duel tekende DFS Arnhem uiteindelijk voor een afgetekende 16-36 winst. ,,Alles samenvattende een goede en nuttige wedstrijd, waarin voor mijn tweede divisieploeg echt goede aanknopingspunten zitten. Zaterdag 1 oktober moeten we er staan in de eerste thuiswedstrijd tegen UGHV uit Ulft”, sluit Van Noesel af. In de papieren uitgave van woensdag 28 september een uitgebreid interview met de bij HV Reehorst teruggekeerde handbalcoach.