Minnen wint de tweede race, maar weet dat het niet voldoende is voor de NK-titel.
Minnen wint de tweede race, maar weet dat het niet voldoende is voor de NK-titel. Motografie

Minnen mist NK-titel door pech in laatste weekend

Overig

HARSKAMP Henk Minnen is er zaterdag in Assen niet in geslaagd op Nederlands kampioen Puchracen te worden. De Harskampse coureur had flinke pech in de voorlaatste race om de titel en moest genoegen nemen met de tweede plaats in de eindklassering.

In de kwalificatie voor de twee eindraces was het nog zo goed gegaan voor Minnen. In de eerste race mocht hij daarom vooraan starten. ,,Maar zoals vaker dit seizoen is de betrouwbaarheid de grootste uitdager. In de opwarmronde ging het mis. De benzineconnector bleek defect, waardoor ik niet kon deelnemen aan de race. Mijn tegenstander in het kampioenschap won de wedstrijd waardoor ik met achttien punten achterstand moest beginnen aan race 2’’, beschrijft Minnen zijn pech.

In de tweede race toonde de Harskamper zich oppermachtig. Met meer dan een minuut voorsprong won hij de race. ,,Dit was helaas niet genoeg om kampioen te worden. Ik kwam zes punten te kort, helaas! Voor volgend jaar zijn we bezig om aan een ander kampioenschap deel te nemen. Dit zal niet meer met de Puch zijn’’, besluit Minnen zijn seizoen.

Henk Minnen (links) kan uiteindelijk nog lachen op het eindpodium. Zilver valt hem ten deel.
advertentie
advertentie