Skeletonster Kimberley Bos tijdens de presentatie van Team NewCold, het bobslee- en skeletonteam voor het seizoen 2022/23.
Skeletonster Kimberley Bos tijdens de presentatie van Team NewCold, het bobslee- en skeletonteam voor het seizoen 2022/23. ANP/Ramon van Flymen

Concurrenten Bos en Narracott worden teamgenoten

3 oktober 2022 om 07:44 Overig

EDE (ANP) Kimberley Bos werkt de komende jaren nauw samen met haar grote concurrent Jackie Narracott, de Australische die begin dit jaar zilver won op de Olympische Spelen. De Edese skeltonster presenteerde zich zaterdag samen met Narracott in Team NewCold en maakte daarnaast bekend door te gaan tot en met de Spelen van Milaan in 2026.

Bos bezorgde de Nederlandse Bob- en Sleebond Nederland (BSBN) bij de Spelen van Beijing met brons de eerste Nederlandse medaille. Daarnaast won Bos afgelopen seizoen als eerste Nederlandse de wereldbeker. 

Voorzitter Wim Noorman van de BSBN is trots op de grote Nederlandse selectie, die bestaat uit ruim twintig atleten, onder wie meerdere skeletonners en een rodelaar. Een groot deel komt uit in de jeugdcategorie. ,,Door onze nieuwe vierjarige overeenkomst met NewCold zijn we in staat een uitgebreid programma te draaien. Dat creëert een mooie basis waarop we nu kunnen bouwen.”

Vertrekkend technisch directeur Vincent Kortbeek, die aan de slag gaat bij de Atletiekunie, is ervan overtuigd dat skeletonsters Bos en Narracot elkaar door de samenwerking beter gaan maken. ,,We mogen komend seizoen goede resultaten van hen verwachten bij de Wereldbeker.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie