Goud en Zilver op Nederrijn Schermtoernooi

25 februari 2024 om 21:32 Sport Deel je nieuws

Op het Nederrijntoernooi voor U12 schermers in Wageningen is de delegatie van de lokale Schermvereniging La Prime uitstekend voor de dag gekomen. Met deelnemers uit onder andere Nijmegen en Amstelveen werd de lokale jeugd uitgedaagd om boven zichzelf uit te stijgen en dat lukte met verve.

Bij de jongste jeugd U10 wisten Edse en Niene allebei een gouden medaille in de wacht te slepen. Edse was met zijn no-nonsense been uit bed gestapt en wist verschillende partijen tegen oudere tegenstanders te winnen. Daardoor stak hij met kop en schouders boven zijn leeftijdsgenoten bij de jongens uit. Niene trad voor het eerst aan op een schermtoernooi, maar viel gelijk in de prijzen bij de meisjes.

Ook bij de oudere groep U12 werd zeer goed geschermd. Bij de meisjes wist Aveed op haar eerste toernooi in de finale te winnen van een geduchte tegenstander uit Nijmegen. Door goed te kijken en snel in te spelen op het spel van haar concurrent haalde ze netjes de winst binnen. Bij de jongens moest Vital het in de finale helaas afleggen tegen de 1 jaar oudere winnaar uit Amstelveen, maar een tweede plek, zowel bij de jongens als overall, is een verdiend resultaat.

Schermen is een hele leuke vechtsport voor kinderen die tactisch kunnen puzzelen, maar ook fysiek lekker bezig willen zijn. Je kunt 4 keer gratis proberen. Kijk op www.laprime.nl voor meer informatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie