Afbeelding
Theo Beumer

Ede/Victoria is Oranje Blauw de baas

8 september 2018 om 17:50 Sport/sport

EDE Ede/Victoria heeft ook haar eerste bekerwinst binnen. De Edenaren waren Oranje Blauw, wat vorig jaar vierde eindigde in de vierde klasse A, met 4-2 de baas.

,,Het was wel een verschil met vorige week. De weerstand van Advendo was toen hoger. Wij waren nu veelal aan de bal. En domineerden. Met hier en daar kansen. Echter een uittrap van de keeper viel achter onze verdediging. Daar kwam de 0-1 uit'', had Erdinç Kadioglu gezien.

,,Ik besloot Mohamed Messaoui, die zijn overschrijving naar Blauw Geel heeft ingetrokken en Nasar Ghoniem van positie te veranderen. Dat sorteerde effect. We waren nu sneller en creatiever voorin'', merkte de trainer op. Dat resulteerde in de 1-1. Sabahudin Becic scoorde vanaf de stip na een overtreding op Cihan Ates.

Kort voor rust was de thuisploeg nog twee keer succesvol. Na een assist met Omid Hassani mikte Yahya Hotak vanaf zestien meter in de korte hoek. En de doelpuntenmaker stelde kort daarna Rameau Heerebout (midden op archief foto) in staat de 3-1 aan te tekenen.

Een fout van Tahsin Ipekci leidde de 3-2 in. Vervolgens liep Becic tegen zijn tweede gele kaart op en kon vertrekken. ,,Maar ook met tien man blijven wij domineren. Dat vind ik knap van mijn ploeg'', deelde Kadioglu een compliment uit. Met een man minder wist Heerebout de eindstand op 4-2 te bepalen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie