DTS Ede doet haar plicht

8 september 2018 om 19:29 Sport/sport

EDE DTS Ede deed in haar tweede bekerduel wel haar plicht. Zondag tweedeklasser Columbia werd met een 6-1 nederlaag terug naar Apeldoorn gestuurd.

,,Een goede reguliere overwinning'', oordeelde Jeroen Spies. ,,Het was veel beter dan vorige week. Tegen deze tegenstanders moet je gewoon ruim winnen. Columbia speelde 3-5-2. Voor ons was dat interessant. Tegelijkertijd was het voor hen wel dodelijk.''

Halverwege was het nog 2-0 door doelpunten van Mohammed Laukili (op archief foto) en Haikaz Vervaart. Tussendoor had doelman Robin Franken nog een strafschop gestopt. ,,Wij hadden het veel beter moeten uitspelen in de eerste helft. Dan waren we veel vaker alleen voor de keeper gekomen'', had de trainer in de rust aangestipt.

De tweede helft werd de marge vergroot naar 6-1. Nadat het eerst nog 2-1 was geworden, waren het Jurriën van der Horst, Ryan Ekoe, Jeroen Cramer en Anass el Hassnaoui die scoorden.

,,Ik ben tevreden over deze wedstrijd. Vanwege diverse omstandigheden ontbraken een aantal spelers. Daarom kon Geert de Jong, een broertje van Mart, nog zijn debuut maken. Zaterdag hoop ik bij Lunteren een vrij complete groep te hebben. Of ik dan met de beoogde basis ga spelen, weet ik nog niet'', besluit Jeroen Spies.

Met vier punten uit twee duels is DTS Ede hard op weg naar de volgende bekerronde.