Afbeelding
import

Valse start DVO

9 september 2018 om 11:35 Sport/sport

BENNEKOM DVO/Accountor opende het veldseizoen met een 15-18 nederlaag tegen KZ/Thermo4U. ,,Teleurstellend. We hadden er meer van verwacht. Het heeft er ook ingezeten. Als dat niet lukt, kun je spreken van een valse start'', meende Richard van Vloten.

De debuterende trainer zag DVO via Gertjan Meerkerk op 1-0 komen. We hebben even ook twee doelpunten voor gestaan. En hadden de controle. Maar het grote euvel was het afrondingspercentage. Van de 92 pogingen er 15 in. Dat is veel te laag.''

Halverwege was het 9-10. ,,In feite dus niets aan de hand. Maar daarna maakte KZ het verschil. Wij scoorden niet. Zij deden dat over acht schijven wel. Daar zijn we ook mee bezig, maar lukte gisteren nog niet.''

Dat verschil van 9-13 wist DVO niet meer goed te maken. ,,Verdedigend hebben wij het met 18 tegendoelpunten goed gedaan. Dat moet normaal gesproken voldoende zijn voor de winst. Maar de spelers die ze moesten maken, gaven nu niet thuis'', baalde Van Vloten, die met Lara Heijboer in de basis begon, omdat Janine van Schie ziek was.

Zaterdag is er de uitwedstrijd bij Deetos. ,,Die moeten we winnen. Ja, de druk gaat er direct op'', besluit de nieuwbakken trainer.

Gertjan Meerkerk 3, Chris van Haren (op archief foto) 3, Koen van Roekel 3, Lara Heijboer 3, Saskia van der Zee, Isa Klein Tuente en Menno van der Neut 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie