Bennekom door het oog van de naald tegen Blauw Geel'55

15 september 2018 om 18:38 Sport/sport

EDE Bennekom bereikte de volgende ronde van de beker. Maar vraag niet hoe. Ver in extra tijd kopte Just Berends (op archief foto) uit een corner de 1-1 tegen Blauw Geel'55 binnen. ,,Wij zijn door het oog van de naald gegaan'', stelde Arnold Brehler dan ook terecht. ,,Anders was het einde oefening geweest.''

,,Afgelopen week speelden wij 3-3 tegen Sparta Nijkerk. Toen zag ik beleving, inzet en gretigheid. Vandaag was dat allemaal nauwelijks aanwezig. De eerste helft was niet goed. Er werd ook geen gebruik gemaakt van de ruimte aan de zijkanten.''

,,De tweede helft was de druk van onze kant iets groter. Maar echt veel kansen heb ik niet gezien. Voor de rust had Sander Dominicus moeten uithalen. Later was er een kans van Quincy Veenhof. Maar wij verzuimden Blauw Geel op basis tempo kapot te spelen. Dan kom je zes minuten voor tijd ook nog met 1-0 achter. Dan mag je blij zijn dat het nog 1-1 wordt'', stelde Brehler.

De trainer heeft een wisselvallige voorbereiding van Bennekom gezien. ,,Dat klopt. Ik heb goede maar ook slechte momenten gezien. Toch ga ik met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen Nunspeet. Een aantal geblesseerde spelers is weer terug. Wel missen ze wat wedstrijdritme en conditie. Ik ga er van uit dat ze snel weer aanhaken'', aldus Arnold Brehler. Zeker is wel dat Wessel van der Horst, Rocco Keizer, Mark van Steenbergen en Gerard Smink de competitieopening missen.

BLAUW GEEL Door het gelijke spel is Blauw Geel'55 zo goed als zeker uitgeschakeld. Tenzij er gekke dingen gebeuren bij de zondagwedstrijd tussen Spero en Bemmel. ,,Ik ben over deze wedstrijd zeker niet ontevreden. We hebben Bennekom lang het spel opgelegd", opende Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld.

Bennekom was in de eerste helft voetbaltechnisch misschien wat beter. Maar de thuisclub zette daar goed positiespel tegenover. ,,Beide ploegen kregen wat mogelijkheden, maar echte doelrijpe kansen wil ik het niet noemen", vervolgde de Blauw Geel '55 trainer.

In de tweede helft, die lang gelijk opging, wist Aziz Ballouk, op aangeven van Dave van de Ham de score te openen: 1-0. ,,Er werd goed verdedigd, nauwelijks iets weggegeven. Het was al een minuut of vier in blessuretijd toen de eersteklasser een corner toegewezen kreeg. Bij de voorzet stond de doelpuntenmaker veel te vrij. Ik denk dat dit een organisatiefout was", sipte Wagensveld.

De trainer benadrukte dat hij ondanks de positieve stand deze wedstrijd weer als voorbereiding op het komende competitieduel met Unicum beschouwde. ,,Ik heb alle beschikbare spelers speelminuten gegeven. Ik denk te weten wat de basis gaat worden. Deze week goed trainen en dan moet het zaterdag in Lelystad gaan gebeuren", sloot Wagensveld reëel af.