Afbeelding
Theo Beumer

DTS Ede maatje te groot voor Lunteren

15 september 2018 om 19:35 Sport/sport

LUNTEREN De uitslag van 0-2 doet wellicht anders vermoeden. Maar eersteklasser DTS Ede was duidelijk een maatje te groot voor tweedeklasser Lunteren. Met die zege is DTS Ede verzekerd van de volgende. Als DCS zondag niet wint van Columbia, plaatst Lunteren zich ook.

Wim van Kessel

Op het Lunterse kunstgrasveld verscheen DTS Ede met 9 spelers, die vorig jaar ook al vaak in actie kwamen. Van de acht nieuwelingen stonden alleen Nicky Groeneveld en Jurriën van der Horst in de basis. De van De Merino's over gekomen middenvelder zorgde voor een van de spaarzame hoogtepunten door met een mooie steekbal Mohammed Laukili alleen voor de doelman te zetten. Laukili scoorde beheerst de 0-1.

,,Ik hou wel van steekballen'', lachte de 27-jarige Veenendaler. ,,Het was moeilijk om een gaatje te vinden. Lunteren speelde heel compact. Ook was het lastig voor ons om scherp te blijven. Na de 0-2 van Jamal Ouassif was het eigenlijk af gelopen. We hebben ook nog best wat kansen gehad de score uit te breiden. Het lag aan onszelf dat het niet gelukt was. Het belangrijkste was door te gaan in de beker en heel te blijven. Dat is gelukt.''

,,In wedstrijden tegen hoger geklasseerde teams hebben we laten zien wat we kunnen. Al met al is de voorbereiding goed geweest. Ik denk dat we er aardig voor staan. Wij zijn klaar voor de competitie'', stelt Van der Horst, die zich thuis voelt op Inschoten. ,,Ik ben goed opgevangen. Ik heb voor DTS gekozen omdat zij meer ambitie hebben dan De Merino's. DTS wil nog een stapje omhoog. En dat wil ik ook.''

DOELMAN Waar Van der Horst zeker lijkt van een basisplaats op het middenveld, is het meest interessante gevecht die van eerste doelman. Nicky Groeneveld mocht tegen zijn oude club meedoen, maar werd nooit op de proef gesteld. Dinsdagavond maakt Jeroen Spies bekend of Groeneveld dan wel Robin Franken de nummer één wordt.

Wat betreft de spelers heeft de trainer meer keus dan vorig seizoen. ,,In mijn ogen is er niet de ideale 11. Ik ga het wekelijks bekijken. En op basis van de vorm van de dag en wat ik op de trainingen heb gezien, bepaal ik mijn keuze'', zegt Jeroen Spies, die vanwege blessures nog geen beroep kon doen op Anouar Tmim, Jordi van Dalen en Frank Hol.

De DTS Ede trainer sprak overigens van een verloren middag. Voor collega Dennis van den Berg lag het anders. ,,Het was de eerste wedstrijd tegen een hoger geklasseerde tegenstander. We hebben naar de mogelijkheden gespeeld. Dat betekent compact spelen. En je ziet ook dat als je even niet oplet, de tegenstander dat afstraft. Jammer dat we zelf niet uit de spaarzame aanvallen konden scoren. Dan was het nog spannend geweest.''

Van den Berg kon om uiteenlopende redenen niet over sterkhouders als Evert Bouw, Max Degenaar, Tom Cozijnsen en Hans van Essen beschikken. ,,De vervangers hebben het goed ingevuld. Ik hoop dat ze alle vier tegen Lelystad van de partij zijn. Na een week of vijf voorbereiding, zijn wij er klaar voor'', besluit Dennis van den Berg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie