Afbeelding
Eip Janssen

Moeizame start hockeymannen

16 september 2018 om 17:16 Sport/sport

EDE De Edese hockeymannen hebben de eerste thuiswedstrijd in de overgangsklasse niet in winst kunnen omzetten. HCAS was met 1-3 te sterk.

Ede bezet na twee wedstrijden en nulpunten op doelsaldo de laatste plaats.

Tegen HCAS (Asten-Someren) speelde Ede zonder de geblesseerde Luke Dommershuijsen en Lode Draaier, een matige wedstrijd.

De wedstrijd werd nog niet op het nieuwe hoofdveld gespeeld.

,,Dat veld is nog niet klaar voor ons hockey. Dinsdagavond op de training gleden de spelers vaak uit. Er wordt aan gewerkt en ik verwacht dat het tegen Groningen (7 oktober, red.) bespeelbaar is", aldus ede trainer Bastiaan Bunnik.

Nadat Mariano de Bock een aardige kans had laten liggen, namen de gasten na een kwartier spelen met 0-1 de leiding. Bij een aanval werden een aantal Edese verdedigers en keeper Laurens Mandemaker uitgespeeld.

Ede, kende wat pech dat een benutte strafcorner door Stijn Draaijer (foto 1) wegens hoog spel werd afgekeurd.

In de tweede helft had Ede wel het meeste balbezit, maar waren het weer de gasten die na een omschakelingsmoment de 0-2 scoorden.

Ede kreeg wel een overwicht en kansen. Jiddo van de Vlist en een gestopte strafcorner van Stijn Draaijer waren het sein voor de aanval. Uit een goede actie van Stijn Draaijer wist Onno Feith de aansluitingstreffer te scoren.

In de sluitfase nam Ede terecht alle risico's, Dat gaf HCAS in de slotseconden de mogelijkheid de 1-3 te laten aantekenen.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie