Remise Edese hockeyers in overgangsklasse

23 september 2018 om 18:04 Sport/sport

EDE De Edese hockeyers (archieffoto) hebben het eerste punt in de overgangsklasse behaald. Bij Alecto (Leiderdorp) werd een 2-2 gelijkspel behaald.

,,Een verdiend punt waarbij het deze wedstrijd beide kanten op kon. Aan de een kant denk ik dat een Edese zege mogelijk was geweest. Maar de thuisclub had in de slotfase het duel ook kunnen beslissen", opende Ede trainer Bastiaan Bunnik.

Hij zag Ede na een kwartier op een 0-1 komen via doelpuntenmaker Pieter Hoekstra. Beide ploegen gingen met 1-1 rusten omdat Jesse Huisman de gelijkmaker liet aantekenen.

,,In de tweede helft een hoop kansen, maar het vizier stond niet altijd op scherp. Stijn Draaijer zorgde voor de 1-2 in de zesde minuut tweede helft", ging Bunnik verder.

Alecto kwam een minuut of drie voor tijd langszij. Het was Jarno van der velden die de 2-2 liet aantekenen.

,,Het eerste puntje is binnen. We delen met IJsseloever de laatste plaats. Maar de verschillen in deze klasse zijn zo gering. Iedereen kan van iedereen winnen of verliezen. Ik ben zelf meer bezig met de voortgang van mijn team, en dan zien we later wel waar we staan", sloot de hockeycoach af.

Ede wacht een drukke periode. Donderdagavond wordt voor de Gold Cup (bekerstrijd) gespeeld bij competitiegenoot Huizen.

Zondag komt Were Di op bezoek. De thuiswedstrijd op sportpark De Bosrand begint om 14.45 uur.