leerlingen die beeldhouwwerken maken
leerlingen die beeldhouwwerken maken Bert Mollema

Koepelschool filosofeert over kunst

25 september 2018 om 21:18 Sport/sport Deel je nieuws

Filosoferen over kunst; groep 4 van De Koepelschool weet er inmiddels alles van. Vier weken hard nadenken, beeldhouwen en schilderen worden beloond met een uitje naar het Kröller Müller Museum. De leerlingen bekeken daar de werken van schilders die de afgelopen weken in de klas zijn voorbijgekomen.

“Het leren filosoferen over beroemde schilderijen, past goed in ons educatief programma”, aldus leerkracht Eefje Roodenburg. Samen met juf Gerrita de Rooij gaf zij zich op voor een project van Cultura dat de uitjes aanbiedt. “Het is heel waardevol als kinderen leren nadenken over wat ze zien en wat het met ze doet. Cultura biedt – ondersteund door de gemeente Ede – een prachtige kans om kosteloos het museum te bezoeken inclusief het vervoer daar naartoe. Dat is voor onze leerlingen een mooie gelegenheid om kennis te maken met kunst.”

De leerlingen zelf zijn ook te spreken over het project. Op de vraag wie er een bekende schilder kent, geven de leerlingen zo een aantal voorbeelden. Vincent Van Gogh wordt daarbij het meest genoemd. “Ik vind het mooi om een zonnebloem te tekenen, omdat ie stilstaat”, vertelt een meisje. Op de vraag aan een jongen of hij zelf ook schilder wil worden later: “Het lijkt me wel leuk, maar ik weet niet of ik het wel zo goed kan.” Ondertussen hangt de hele klas vol met de schilderwerken van de leerlingen en lezen leerlingen boeken, sommigen zelfs over kunst.

Het project van groep 4 is tot en met vrijdag 5 oktober te bekijken in groep 4 van de Koepelschool aan de Oranjelaan. Ouders en belangstellenden zijn van harte welkom.

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie