Michel van der Hoven (17) met zijn maatjes voor een extra training bij Premium Health Club Ede in de topsporthal Cees van der Knaap.
Michel van der Hoven (17) met zijn maatjes voor een extra training bij Premium Health Club Ede in de topsporthal Cees van der Knaap. Rik Thenu

Van den Hoven: 'Basketbal in de lift'

3 oktober 2018 om 11:11 Sport/sport

EDE De Edese basketbalclub BCE'78 zit sinds de zomer weer in de lift. Even zag het er naar uit dat niet van de vorig seizoen 20/2018 behaalde promotie naar de landelijke tweede divisie kon worden geprofiteerd.

Eip Janssen

,,Ook ik twijfelde even hevig of het goed zou komen. De club, gesteund door sponsor Premium Health Club in Ede, telde onvoldoende spelers voor een eerste team. Maar na regen komt zonneschijn of te wel in ons geval kwam een aantal goede spelers van ander clubs naar BCE. Zij wilden graag met elkaar het basketbalspel weer oppakken en kenden trainer Geraldo Rustenburg en Tyrone Herben goed. Het besluit bij ons aan te sluiten legt geen windeieren", glundert routinier Michel van den Hoven.

Hij speelt dit seizoen voor het vijfentwintigste seizoen bij BCE'78.

,,Ik heb ook nog vijf jaar bij VBV (Veenendaal) gespeeld. Waarom basketbal? Ik mocht op jonge leeftijd met een jongen uit mijn klas mee naar een training. Het spel bekoorde mij wel en heeft me nooit meer losgelaten."

Van der Hoven omschrijft zichzelf als teamspeler. ,,Ik ben een dienende speler met goede verdedigende kwaliteiten. Het rebounden en hard werken onder de baskets is echt mijn ding. Scoren gaat mij nu wat moeilijker af", glimlacht de 42-jarige Edenaar.

In de elfkoppige selectie, waarin de onderlinge krachtsverschillen niet groot, zijn, is Michel van der Hoven de oudste speler.

,,Nummer 45 was altijd mijn rugnummer maar nu speel ik met 17 op de rug. Tijdens de wedstrijden voel ik mij soms echt wel zeventien maar 's avonds op de bank beginnen de jaren te tellen. Misschien moet toch terug naar mijn oude rugnummer toe", schatert de routinier.

DOEL Bij BCE '78, dat een goede voorbereiding kende onder aansporing van de staf bestaande uit Geraldo Rustenberg (trainer/ coach), Rik Thenu (assistent-trainer/coach) en Astrid Wagenaar (teammanager), speelt dit seizoen geen verstoppertje.

,,Wij gaan in de tweede divisie voor het kampioenschap. Dit is de beste groep waarin ik ooit speelde. Niemand is zeker van zijn plek in het team. Een wissel maakt ons op geen enkel moment zwakker", meent Van der Hoven.

MOOIE CLUB BCE'78 staat ongeslagen op een gedeelde eerste plaats.

,,De eerste wedstrijd tegen EBV was bizar. ,,Op karakter kwamen wij op 73-73. In de verlenging verloor EBV het hoofd. De 84-76 was te danken aan onze instelling. Helaas was ik te geblesseerd om in de verlenging nog een steentje bij te dragen", aldus Michel van den Hoven.

,,Punch Delft werd met 75-73 verslagen. Zaterdag won BCE overtuigend met 68-53 van Zoebas."

Dat de speler een clubman is met oog voor de hele vereniging blijkt uit zijn laatste woorden.

,,BCE'78 is meer dan alleen de hoofdmacht. Vele vrijwilligers stellen hun vrije tijd beschikbaar om alles goed te laten verlopen. Het is een mooie sociale club waarbij ieder individu mee telt", eindigt clubman Van der Hoven.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie