Hockeyvrouwen onderuit

7 oktober 2018 om 18:44 Sport/sport

EDE De Edese hockeyvrouwen leden een 2-1 nederlaag bij het Arnhemse Upward.

..Er was goed getraind, er werd fel begonnen en toch weer een nul tegen deze angstgegener", opende Ede speelster Nikki van Pouderoijen.

Ede creëerde kansen maar wist deze niet te benutten. Upward kreeg steeds meer balbezit en een strafcorner. ,,Deze werd door Dymphe (Laan, red) mooi eruit gelopen."

Ook Ede kreeg een strafcorner maar via Isa Draaijer net naast.

,,Na een mooie actie wist Upward toch een 1-0 voorsprong te nemen", sipte Van Pouderoijen.

In de tweede helft weer een fel Ede. ,,Er kwamen kansen en een strafcorner ingeslagen door Isa Draaijer die werd afgekeurd. De 1-1 lag binnen handbereik", ging de Ede speelster verder.

Het was de thuisclub die de stand naar 2-0 tilde. ,,Sam de Bondt pakte de bal keurig af, ondanks dat de tegenstandster ging liggen. De scheidsrechters besloten tot een in mijn ogen (zwaar onterechte) strafbal", baalde Nikki van Pouderoijen.

Ede bleef gretig spelen en via Dymphe Laan kwam de bal bij Emma van de Kuit terecht. ,,Zij raakte de bal niet echt lekker maar ik wist met een backhand alsnog te scoren", glunderde Van Pouderoijen.

In de laatste zeven minuten ging Ede 1 op 1 spelen. Maar het mocht niet tot een gelijkmaker komen. En alsof dat niet genoeg was viel Dymphe Laan, na een bal in haar gezicht, nog geblesseerd uit.

Zondag ontvangt Ede het nog zonder punten zijnde Bully.