Theo Beumer

HV Reehorst pakt eerste punten in Topsporthal

28 oktober 2018 om 10:02 Sport/sport

EDE De ban is gebroken. HV Reehorst, dit seizoen voor het eerst onder coach Sander Barents, boekte tegen Yourlease/HV Eemland een 20-18 overwinning.

,,Over de hele zichzelf wedstrijd gezien een verdiende overwinning. Maar in de tweede helft maakte Reehorst het onnodig moeilijk. Niet veel scoren en defensief wat minder betekende dat de gasten tot op een doelpunt (18-17) naderden. Daarna gingen zij forceren en maakte Reehorst het met overtuiging af", keek de Reehorst trainer terug.

Het verbod op klevende middelen (hars) speelden beide teams parten. ,,Ik denk dat Eemland daar nog meer moeite mee had dan Reehorst", aldus Barents.

De Amersfoortse tegenstander gaat voor een topseizoen, terwijl HV Reehorst juist elk punt om tweede divisionist te blijven koestert.

,,Reehorst startte in de eerste helft goed en combineerde er lustig op los. De spelers (Jos Boers) waren altijd aanspeelbaar. Ook opbouwer Tillmann Scheider onderscheidde zich. Maar eigenlijk was het een goede collectieve prestatie."

Reehorst bouwde vrij gemakkelijk een 10-4 voorsprong op. ,,Een luxe dit seizoen maar ook een bekroning van de trainingsarbeid", vond Barents. Bij een 11-6 ruststand werd van helft gewisseld.

MINDER De eerste tien minuten speelde Reehorst goed en geconcentreerd. Daniel Laverman, voor rust vooral ruzie met de bal en in de tweede ineens weer zichtbaar met twee doelpunten snel achter elkaar. Ook de fraaie treffer van David Schalk, lang geblesseerd geweest, mocht er zijn.

,,Daarna kwam een fase waarin het bij ons niet meer liep. Er werd niet gescoord en Eemland deed dat wel. Maar onze keeper onderscheidde zich. In de laatste tien minuten na de 18-17 richtte de ploeg zich op. Mede omdat Eemland ging forceren werd er door ons wel gescoord. De 20-18 zege was binnen. Er is aansluiting met de lange middenmoot. Ik denk dat behalve van Tonegido en US bij elke ploeg kansen op punten liggen", besloot Sander Barents.

Scores: Jeff de Quay 6x, Robbert van Oel 4x, Jos Boers 3x, Michael van de Berg, Daniel Laverman en Tillmann Scheider 2x en David Schalk 1x