Soepele winst handballers HV Reehorst

11 november 2018 om 10:54 Sport/sport

EDE HV Reehorst won de derde wedstrijd op rij in de tweede divisie handbal. Deze keer moest het Hengelose H.H.V. Donar er met 32-23 aan geloven.

,,Natuurlijk ben ik tevreden. Drie op rij is een goede score. Vooral de eerste helft werd er uitstekend gespeeld", opende Reehorst trainer Sander Barents.

Hij zag in de beginfase dat Reehorst het toenemende aantal toeschouwers bediende. Daniel Laverman schoot meteen met scherp vanuit de linkerhoek en Jeff de Quay volgde met fraaie doelpunten vanuit de opbouw en rechterhoek. Dat alles onder het toeziende oog van Tillmann Scheider (archieffoto), die de laatste weken heel sterk speelt en ook nog regelmatig tot score komt.

,,Dat was een fase waarin alle trainingsarbeid eruit kwam. De ruststand 17-8 was wat vertekend omdat we nog twee doelpunten onnodig weggaven", was de coach wat kritisch.

MINDER In de tweede helft was het allemaal een ons minder aan Edese handbalkant.

,,Maar zonder dat de zege in gevaar kwam. Wel kon een aantal jongelingen speelminuten geven. Dan zie je dat zij in hun jeugdig enthousiasme de afspraken, het systeem weleens vergeten. Een leer proces dat zij moeten ondergaan. De laatste vijf minuten verliezen we met 1-6. Ik heb toch bewust niet terug gewisseld. Bij een 32-23 zege is dit een minder groot probleem. Maar als het om een doelpunt meer of minder gaat voor de twee punten, kan dat niet", analyseerde Barents.

Het publiek zag ondanks deze kritische kanttekening toch mooie aanvallen. Remco van Dijk werd op links goed vrijgespeeld en de veteraan beloonde dat met drie doelpunten. De jongeren garde liet zich aanvallend ook gelden. Zowel Stefan Meijwes als Laurens Bles (fraai lobje) kwamen tot doelpunten.

Na drie winstpartijen neemt Reehorst in de tweede divisie de zesde plaats in. Zaterdag liggen bij NHC2 (Nieuwegein) dat nog puntloos onderaan staat, kansen op de volgende zege.

,,Maar dan moeten we niet alleen de eerste maar ook de hele tweede helft top zijn", waarschuwde Sander Barents voor te veel optimisme.

Scores: Jeff de Quay 9x, Tillmann Scheider, Mike van den Berg, Remco van Dijk 4x, Daniel Laverman 3x, Robbert van Oel 4x , Jos Boers 2x, Stefan Meijwes en Laurens Bles 1x