Keeper Joanne Koenders was vorig seizoen al een belangrijke steunpilaar bij Polar Bears.
Keeper Joanne Koenders was vorig seizoen al een belangrijke steunpilaar bij Polar Bears. Mark Gunnink

Polar Bears opent jacht op nieuwe landstitel

12 november 2018 om 08:08 Sport/sport

EDE Het vrouwenteam van Polar Bears is zaterdag gestart met de competitie. De Edese ploeg weet dat adel verplicht, dit seizoen verdedigt Polar Bears de landstitel.
Aan de rijkelijk late competitiestart gingen eerst nog vier bekerduels vooraf, die Polar Bears eenvoudig won.

Dit jaar is een jaar dat niet snel vergeten zal worden. De al betrekkelijk rijkgevulde prijzenkast van de waterpoloclub werd na acht jaar zonder vrouwensucces weer aangevuld met een kampioensschaal. Een titel waar men in Ede op zat te wachten. Ook in de zomer ging het succes door. Iris Wolves en Evangelos Doudesis (trainer van Polar Bears en assistent-bondscoach van Oranje) veroverden EK-goud met het nationale team en ook diverse jeugdinternationals kwamen in actie op eindrondes.

Met het veroveren van het landskampioenschap bereikte Doudesis ook zijn doel om binnen drie jaar landskampioen te worden, hetgeen hij bij zijn aantreden beloofde. Maar ook nu blijft hij dromen. ,,Onze doelstelling? Blijven dromen. Europa in? Mooi, maar dat ligt niet alleen in onze handen. Wij zijn nu Nederlands kampioen en gaan weer een nieuw proces in. Maar als ik breder kijk, zie ik dat we echt trots kunnen zijn. Onze jeugdteams en de waterpoloacademie werken erg goed. Met trots zeg ik dat ons team bijna louter uit 'onze' meiden bestaat. Ook dit seizoen gaan we verder met de doorstroom van talenten."

Vorig seizoen kwam de grootste tegenstand vooral uit Leiden. Tegen ZVL-1886 speelde de ploeg de bekerfinale en de eindstrijd om het kampioenschap. De beker ging verloren, maar de titel ging twee maanden later wel naar Ede. Dit jaar lijkt de tegenstand vooral uit Gouda te komen namens Widex GZC Donk. De tienvoudig landskampioen versterkte zich met drie internationals en lijkt nu al de te kloppen ploeg. ,,Een serieuze titelkandidaat", volgens de Griekse trainer van Polar Bears.

Zaterdag was ZPB een eenvoudige prooi: 8-17. Doudesis was vanzelfsprekend tevreden na de eerste speelronde. ,,Iedereen heeft veel kunnen spelen en we kunnen weer verder. Eerst kijken we vooruit naar het bekerduel van vrijdag tegen UZSC. Ik moet wel zeggen: we hebben echt veel kwaliteiten. Op veel verschillende posities hebben we speelsters die wat extra kunnen brengen en er komt veel talentvolle jeugd aan. Ik verwacht dat het dit seizoen wat spannender wordt. Vergeet niet dat onze wedstrijden vorig seizoen, en ook die van anderen, vaak met één doelpunt verschil werden gewonnen. Dus de verschillen waren altijd al klein. Ik ben gewoon erg benieuwd.''

DERDE In tegenstelling tot de vrouwencompetitie is de die van de mannen al enkele weken onderweg. De mannen van Polar Bears draaien bovenin de eredivisie mee. Afgelopen zaterdag werd ZPB met 8-10 verslagen, daarmee vijfde overwinning in zes wedstrijden geboekt. Met een nette derde plek als resultaat. Voor de Beren wacht zaterdag wacht ook een bekerstrijd. Vrijdag is SVH in Rotterdam de tegenstander: de nummer laatst van de competitie en twee weken geleden nog met 10-13 verslagen. Daarna wacht er weer een nieuwe interlandbreak. Ruud van der Horst en Eelco Wagenaar werden geselecteerd voor de nationale selectie voor het World League duel tegen Griekenland.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie