Hockeyers met goed gevoel winterstop in

18 november 2018 om 20:05 Sport/sport

EDE De Edese hockeyers wonnen met 8-1 van UHSC. En er was geen doelpunt te veel bij.

,,Er werd echt vanaf het begin scherp en geconcentreerd gespeeld. Deze tweede zege in de competitie overgangsklasse voelt goed aan. Via Lennart Bakker stonden we al snel op een 2-0 voorsprong", had Ede coach Bastiaan Bunnik genoteerd

Een strafbal benut door Stijn Draaijer betekende de 3-0, alvorens de gasten de achteraf enige treffer scoorden: 3-1.

,,UHSC hing in de touwen en het was zaak de strijd te beslissen. Lennart Bakker zette ons comfortabel op 4-1."

In de rust gaf de coach aan door te gaan. ,,Met een grote zege konden we de afstraffing tegen Were Di (0-10) wat goed maken. Natuurlijk ben ik als coach tevreden met de grote uitslag. Maar wier de wedstrijd heeft gezien, zag ook dat een nog grotere zege mogelijk was geweest."

In de tweede helft wisten Jildo van der Vlist en Onno Feith (twee keer) er een 8-1 van te maken.

,,In de winterstop gaan een aantal 'jonkies' de zaal in. Daarnaast gaan we met elkaar zorgen de tweede competitiehelft weer fit te zijn. Ik verwacht dan weer een complete selectie groep. Slechts Tom Westermeijer zal ontbreken wegens buitenlandse verplichtingen", besloot Bunnik.

Ede, dat in de overgangsklasse op de negende plaats overwinterd, hervat op 10 maart de competitie weer.

Tegenstander is dan het Delftse Ring Pass.

VROUWEN De Edese hockeyvrouwen deelden de punten met Beuningen: 2-2. Na een 0-1 tussenstand wist Anneke van Dam via een strafcorner gelijk te maken.: 1-1. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong maar de gasten scoorden eveneens. De 2-2 eindstand met een Edes doelpunt van Shayenne Dechene betekent dat met nog een wedstrijd voor de winterstop te gaan (GHBS  in Groningen) de zevende plaats inneemt in de eerste klasse.