Lunteren doet plicht tegen ESC

24 november 2018 om 18:56 Sport/sport

LUNTEREN ,,Tegen koploper Woudenberg mochten wij winnen, tegen hekkensluiter ESC moesten wij winnen. Als dat dan ook gebeurt, kan ik de spelers alleen maar een compliment geven'', stelde Dennis van den Berg na de 3-1 winst.

,,Het was niet altijd even goed, maar we zijn niet of nauwelijks in de problemen geweest'', ging de trainer verder. ,,Alleen het laatste kwartier in de eerste helft was even minder. Toen viel ook de 1-1 (doelpunt Richard Boer). Bij een vrije trap was de communicatie van doelman Brian Bakkenes even niet op orde. Ook kwam er net voor de rust nog een vrije trap op de lat.''

,,Het eerste half uur waren wij scherp begonnen. Na een goede actie van Max Degenaar (op archief foto), was het uiteindelijk Thom Rijnders die scoorde. We lieten ook echt zien te willen winnen. In de rust aangegeven dat we zo ook verder moesten gaan. Dat lukte met een identiek doelpunt aan de 1-0. Opnieuw stelde Max Degenaar Thom Rijnders in staat te scoren.''

,,ESC was gebroken. Wij kwamen niet echt meer in de problemen'', had Van den Berg gezien. ,,Uit een vrije trap van Hans van Essen kopte Tom Cozijnsen nog de 3-1 binnen. Er waren nog wel kansen op 4 en 5-1. Jammer dat de goed ingevallen debutant Isha Hughan, een echte Lunterse jongen, zichzelf niet beloonde. Ook Levi van Essen, dit keer in de basis, deed het heel goed. Daarom kan ik alleen maar tevreden zijn. Op nu naar VVOP. Altijd hele leuke wedstrijden.''

Lunteren neemt samen met Blauw Geel'55 een gedeelde vijfde plaats in.