Theo Beumer

Vreugde bij Harskamp

24 november 2018 om 19:00 Sport/sport

HARSKAMP Vierdeklasser Harskamp boekte de tweede winst op rij op eigen veld. Valburg werd met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

,,Ik zie wel hoe ik thuiskom vanavond (zaterdag, Red.). De ploeg, die heel lang niets won heeft na de eerdere zege op EMM ook tegen Valburg het beste uit zichzelf gehaald", opende Harskamp trainer Bob Jansen verheugd.

Met de in de ploeg teruggekeerde Lars van Wikselaar domineerde Harskamp tegen Valburg.

,,Lars erbij scheelt een slok op een borrel. Er werden de nodige kansen gemist anders had een grotere winstpartij echt tot de mogelijkheden behoort", ging de trainer verder.

Rond het half uur spelen was het Jasper Jansen (archieffoto rood shirt) die alert reageerde bij een rebound: 1-0. Nadat Rudy van den Brink de kans op de 2-0 liet liggen, werd van helft gewisseld.

,,Je geeft in de rust aan dat de gasten ongetwijfeld met lange ballen gaan spelen en stormen. De ploeg heeft dat signaal goed opgepikt. Er werd veel energie in de wedstrijd gestopt en dat is toch onze kracht."

Het was Jasper Jansen die zijn tweede doelpunt scoorde en Harskamp op 2-0 zette. De assist kwam op naam van Luc Riezebos.

,,Met nog zo'n twintig minuten te spelen viel onverwacht de 2-1. Dan is het even afwachten hoe het team gaat reageren. Maar het was weer Jasper Jansen die zijn en onze derde treffer scoorde: 3-1. Een mooie combinatie waarbij Lars van Wikselaar, Evert van Essen en Rudy van den Brink aan de basis stonden", had Jansen genoteerd.

Na een individuele actie van Lars van Wikselaar bepaalde Evert van Essen de eindstand op 4-1.

,,Na deze winst staat Harskamp op de achtste plaats met zes punten uit acht wedstrijden. Het trio Wodanseck (8-3), SC Valburg (8-3) en EMM (7-0) is op afstand gezet. We lopen als selectiegroep en staf nog niet de polonaise maar gezellig is het wel", sloot Bob Jansen tevreden af.

Zaterdag speelt Harskamp bij Wageningen alvorens tegen Wodanseck de eerste competitiehelft af te sluiten.