Beide ploegen knokken tot de laatste seconde voor de winst. Jeroen van den Beemt

De basketballers BCE Heren 1 verliezen eervol spannende wedstrijd.

4 december 2018 om 12:24 Sport/sport Deel je nieuws

BCE ’78 speelde zaterdag 1 december, uit tegen de Utrecht Cangeroes.

De wedstrijd begon ontzettend goed voor Ede, dankzij een sterke start van pointguard Damiël Ermen. Hij speelde in het eerste kwart fenomenaal en was goed voor 17 van de 26 punten die in deze periode werden gescoord. Uiteindelijk zou hij 37 punten scoren en was hiermee de beste speler van BCE tijdens deze wedstrijd. Dit was een boost waardoor Ede scherp speelde in het eerste kwart. De tussenstand aan het eind was 17-26 in het voordeel van BCE. In het tweede kwart wilde Ede dit voortzetten, maar er kwam meer weerstand vanaf de kant van de Cangeroes. Vooral vanuit hun schutters, die veel raakten, kwamen veel punten. Door deze schoten kwam Utrecht in rap tempo terug in de wedstrijd en moest Ede hard werken om de vrije mannen goed te verdedigen. Dankzij sterke rebounds van Ivo Hageman en Richard Boter kon Ede ook aan de andere kant druk blijven zetten. Damiël Ermen bleef goed spelen en leek overal op te duiken. Hij pakte veel aanvallende rebounds, ging met overtuiging naar de ring en schoot ook nog een mooie driepunter raak. Naast Damiël waren er meer schutters binnen het team die hun steentje bijdroegen dit kwart. Eén van deze schutters was Thijs Dueck, die drie keer mocht aanleggen voor vrije worpen. Hij raakte deze allemaal. BCE ging de rust in met een tussenstand van 42-48. De tweede helft begon Cangeroes scherper en kwam door het gebruik van hun lange mannen snel langszij. Het team merkte dat het kans had om op voorsprong te komen en hierdoor liep de spanning op het veld, maar ook in de zaal, snel op. Zelfs de coach van Utrecht kreeg een technische fout op het moment dat het 50-50 stond. Hierna bleef de voorsprong over en weer gaan, steeds met een minimaal verschil. Vanaf het moment dat er druk werd gezet op Tyrone Herben, pakte Ede de regie weer over en scoorde achter elkaar, waardoor de eindscore nog in het voordeel was van BCE. Tyrone sloot dit kwart af met een prachtige driepunter. De tussenstand was nu 65-67. In het laatste kwart moest BCE alles op alles zetten, evenals de Cangeroes. Doordat beide teams ontzettend gedreven waren om te winnen, werd er relatief weinig gescoord. Tyrone Herben maakte na drie minuten spelen een schitterende drive naar binnen, wat zorgde voor  een sportief applaus vanaf de tribunes. Hierna pakte Utrecht toch de voorsprong, maar Michel van den Hoven bracht het verschil terug naar vier punten toen hij twee vrije worpen kreeg. De pointguard van Cangeroes schoot echter zijn vrije worpen ook keurig raak, waardoor Utrecht zijn voorsprong behield. Ede bleef hard werken en dit was te zien aan Thijs Dueck die met nog 20 seconden te gaan een schitterende driepunter scoorde en dit vervolgens een aanval later opnieuw deed! Het spel van beide teams aan het eind van dit kwart was schitterend voor het publiek, dat klapte voor de aanvallen van beide teams! Ook de tegenstander was onder de indruk van de standvastigheid van BCE in de laatste seconden van de wedstrijd. Ede gaf niet op! Helaas kon Ede de overwinning niet binnenhalen. Deze spannende wedstrijd eindigde in 86-80.