Afbeelding
Import BDU

Kleine nederlaag damclub De Kroonschijf

13 december 2018 om 14:15 Sport/sport

EDE In de Gelderse damcompetitie leed De Kroonschijf deze week een kleine 5-7 nederlaag tegen het tweede team van DCH uit Harderwijk.

De gasten waren met twee sterke invallers gekomen. De confrontatie kende een spannend verloop, waarbij uiteindelijk De Kroonschijf aan het kortste eind trok.

De score werd voor de Edenaren geopend door Aart Jochemsen, die zijn tegenstander Eibert Smit met sterk positiespel naar een kansloze nederlaag speelde.

DCH 2 kwam op gelijke hoogte toen Arjen Teunissen uiteindelijk moest buigen voor de grotere routine van Harderwijker Wout Foppen.

Frans Elbertsen en Jakob de Vries speelden een spannende gelijkwaardige partij die in een terechte remise eindigde.

Erwin Jochemsen had winstkansen tegen Jan Pluim, maar laatstgenoemde kon enigszins gelukkig remise maken.

De sterkste spelers van beide clubs zijn Florian Hoeve en Gerwin van der Meer. Zij troffen elkaar aan het eerste bord, en speelden een zeer scherpe partij, waarbij geen van beiden voor de ander wilde onderdoen. Ook hier werden de punten gedeeld.

Met 5-5 als tussenstand waren alle ogen gericht op de partij tussen Evert Jochemsen en Bert Foppen. Het leek in eerste instantie op remise uit te draaien, maar de Harderwijker wist met nauwkeurig positiespel winnend voordeel te bereiken, zodat DCH 2 toch met een 5-7 zege huiswaarts keerden.

De Kroonschijf bezet in de Gelderse eerste klasse de voorlaatste positie met twee punten.

Donderdag 10 januari 2019 de Edese dammers op bezoek bij DCA in Apeldoorn. Dit sterke team bezet de derde plaats achter BDSV (Barneveld) en DES Lunteren.

Individuele uitslagen:

1. Florian Hoeve - Gerwin van der Meer 1-1

2. Evert Jochemsen - Bert Foppen 0-2

3. Aart Jochemsen - Eibert Smit 2-0

4. Frans Elbertsen - Jakob de Vries 1-1

5. Erwin Jochemsen - Jan Pluim 1-1

6. Arjen Teunissen - Wout Foppen 0-2

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie