Afbeelding
Koen van Weel

Kimberley Bos weer negende

15 december 2018 om 11:30 Sport/sport

EDE Kimberley Bos is ook in de tweede wereldbekerwedstrijd skeleton als negende geëindigd. Op de 'thuisbaan' van de Edese in Winterberg was er achtste en negende plaats in de twee runs.

In de eerste race noteerde Bos 58.36 seconde. Goed voor een achtste positie. De tweede ging sneller in 58.20 seconde. Dat was goed voor plaats negen. De achterstand op de Duitse winnares Jacqueline Loelling was 1.40 seconde.

Na twee wedstrijden staat Kimberley Bos ook negende in het algemeen klassement.

Kimberley Bos keek met een blij gevoel terug. ,,Bij de eerste run begon ik al met een PR op de start. Na de eerste bocht maakte ik vervolgens wel een klein foutje, maar het was een goede run. In de tweede run was ik daarna nog sneller op de start en dit was een erg goede run. Het is mooi dat ik daarbij ook tot een persoonlijk record op de finish kwam. Dat is een mooie afsluiter voor de kerst."

Een mooie dag dus, die eigenlijk nog mooier was doordat het voor Kimberley Bos ook echt als een thuiswedstrijd voelt. ,,De World Cup in Winterberg is altijd gezellig met alle Nederlandse support langs de baan. Vandaag zat het weer ook nog eens mee en waren de condities goed. Dus was het een spannende wedstrijd met een goed sfeertje."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie