Ted Walker

Onnodige nederlaag HV Reehorst

16 december 2018 om 09:03 Sport/sport

EDE HV Reehorst heeft in de tweede divisie bij B&B Healthcare/WHC-Hercules 2 een onnodige 26-25 nederlaag geleden.

,,We geven het in de eerste helft weg. Bij rust staat het 18-13 voor de Hagenaars. Dan kom je in de slotfase op 23-25 en nog gaat het mis", sipte trainer/coach Sander Barents (op archieffoto).

Zijn ploeg die acht overwinningen op rij had gehaald, was in de eerste helft zichzelf niet helemaal.

,,Normaal gesproken is onze dekking ons sterke punt. Maar tegen hercules werd individueel in plaats van als team verdedigd. In een aantal fasen waren we steeds net een stapje te laat. En de thuisclub had een paar schutters die daar wel raad mee wisten", ging de inwoner van Venray verder.

In de tweede helft stond Reehorst aanzienlijk beter.

,,Je geeft wat aanwijzingen en die pakten goed uit. Dan kom je met 23-25 voor en lijkt het goed te gaan. In ondertal verliezen we dan toch nog de wedstrijd. We hadden niet de rust de aanvallen op tijd uit te spelen. Met nog vijftien seconden op de klok komt de thuisclub op 26-25. En dan met nog drie seconden op de klok kreeg Reehorst nog een vrije worp. Die moet op doel maar ging hoog over. Hoewel we een goede eerste competitiehelft achter de rug hebben, dreunt deze nederlaag wel even door", besluit Sander Barents.

Reehorst sluit de eerst competitiehelft af op een vierde plaats. De ploeg heeft 14 punten uit elf wedstrijden verzameld.

Na een korte winterstop wacht op 5 januari in Amsterdam de topper tegen koploper U.S.