getekende intentieverklaring
getekende intentieverklaring Zwembad de Peppel

Werkbezoek Kindercollege gemeente Ede aan Zwembad de Peppel

Sport/sport Deel je nieuws

Ede – Het Kindercollege van de gemeente Ede heeft woensdag 19 september een werkbezoek gebracht aan Zwembad de Peppel. De vijf kinderen die het college vormen pleiten ervoor dat het schoolzwemmen weer wordt ingevoerd zodat elk kind een zwemdiploma heeft. Tijdens het bezoek werd een intentieverklaring ondertekend waarin zowel het Kindercollege als het zwembad er voor pleiten dat elk kind leert zwemmen en zoveel mogelijk scholen meedoen met Swim2Play, de nieuwe vorm van schoolzwemmen die twee jaar geleden in Ede is geïntroduceerd.

Het eerste Edese Kindercollege werd in juli van dit jaar geïntroduceerd. Het Kindercollege geeft kinderen in Ede een stem én betrekt hen bij de politiek. De jonge politici zijn momenteel druk met publieke optredens, vergaderingen en een vuurwerkcampagne. Daarnaast maken ze zich hard voor het opnieuw invoeren van schoolzwemmen. Ze bezochten vandaag Zwembad te Peppel om het hier over te hebben met directeur Ronald ter Hoeven. Volgens Necati is het van belang dat je je veilig voelt, in en om het water. En een ander en jezelf weet te redden als je in het water valt.

Het Kindercollege vindt dat ieder kind in Ede recht heeft op een zwemdiploma en dat kinderen spelenderwijs leren hoe ze zich kunnen redden in het water, waardoor je ongelukken voorkomt. Bovendien is het gezond als kinderen regelmatig bewegen.

Samen met Ronald ondertekenden Lisa, Iris, Necati, Max-Merijn en Nora na het overleg de intentieverklaring. In deze verklaring staat dat het Kindercollege van Gemeente Ede en Zwembad de Peppel ernaar streven dat elk kind veilig is in het water. Daarom pleiten zij ervoor dat alle kinderen leren zwemmen en dat zoveel mogelijk basisscholen meedoen met Swim2Play, de nieuwe vorm van schoolzwemmen. De gemeente Ede heeft het mogelijk gemaakt dat alle groepen van alle basisscholen gratis mee kunnen doen met Swim2Play. Als scholen alle groepen laten meedoen is er voldoende basis aan zwemvaardigheid om snel een zwemdiploma te kunnen halen.

Scholen die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Hoofd Zwemzaken Tim van de Kolk van Zwembad de Peppel via 0318 – 47 97 35 of stuur een e-mail naar tim.vandekolk@zwembadede.nl

Het kindercollege van de gemeente Ede en directeur Ronald ter Hoeven van Zwembad de Peppel ondertekenden een intentieverklaring waarbij zij er voor pleiten dat elk kind leert zwemmen en zoveel mogelijk basisscholen meedoen met Swim2Play
advertentie