De aanvallen bleven maar komen in het eerste deel van de wedstrijd.
De aanvallen bleven maar komen in het eerste deel van de wedstrijd. Jeroen van den Beemt

BCE ’78 Ede wint zijn laatste wedstrijd voor de winterstop!

19 december 2018 om 19:34 Sport/sport Deel je nieuws

Crackerjacks Amersfoort - BCE ’78

Ede schoot al heel snel na het begin van de wedstrijd uit de startblokken dankzij een strak schot van Thijs Dueck. Deze driepunter luidde een prachtige ‘scoring streak’ in van 9 punten op rij! Hoewel de Crackerjacks tussendoor 2 punten scoorden, liep BCE al snel uit tot een verschil van 2 tegen 20 punten. Opvallend was het spel van Damiël Ermen die in dit kwart bijna de helft van de punten scoorde. Zijn teamgenoot Richard Boter speelde goed in de verdediging en dit was te zien aan zijn sterke rebounds en onderscheppingen. Aan het eind van deze periode probeerden de Crackerjacks weerstand te bieden, maar desondanks eindigde dit kwart in een mooie voorsprong van 11-29 voor BCE ‘78.Ede was vastbesloten om hun vorm van de eerste periode voort te zetten. Sybren Rensenbrink was in de aanval en in de verdediging zeer aanwezig. Hij scoorde veel met zijn goede inside game en zorgde dankzij zijn sterke rebounds er ook voor dat bij een gemist schot de bal in het bezit van Ede bleef. Het was zowel voor het publiek als voor de spelers geweldig om te zien hoe Thijs Dueck met goed spelinzicht en slimme passes zijn teamgenoten wist aan te spelen. Deze samenwerking zorgde voor een mooi 2e kwart en de teams gingen de rust in met 21-44. Na de rust werd het spel weer geopend door BCE dankzij een driepunter van Sybren Rensenbrink en mooie scores van Tyrone Herben. Maar al snel zakte het spel van BCE in en nam het team van de Crackerjacks het over. Ze scoorden in korte tijd maar liefst 24 punten, waarbij BCE zelf maar enkele scores maakte dit kwart. Ede speelde slordiger en liet de schutters van de Crackerjacks vaak te vrij staan voor een schot. Dit zorgde ervoor dat de Crackerjacks terug kwamen tot een verschil van twaalf punten. De tussenstand was nu 44-56 voor BCE. Het derde kwart was onder de maat van wat BCE kan en dit liet coach Geraldo Rustenberg ook duidelijk merken. Het vierde kwart kon en moest beter. De heren van Ede gaven hier meteen gehoor aan door achtereenvolgens te scoren. Na een mooie and-one van Ivo Hageman scoorde BCE nog mooie punten, hoewel de Crackerjacks goed speelden. De scores gingen vanaf dit moment over en weer, maar Ede gaf zijn voorsprong niet weg en de wedstrijd eindigde in 64-73. Speler Thijs Dueck vatte de wedstrijd als volgt samen: “Het begon goed, eindigde minder, wel gewonnen. Nu Kerstmis, dus veel eten!”

We willen de supporters die zijn meegereisd naar Amersfoort bedanken voor hun steun.

Wil je zelf een keer basketballen? Dat kan! Iedereen die tijdens de kerstvakantie zelf een keer wil basketballen is van harte welkom op ons 3 tegen 3 OLIEBOLLENTOERNOOI op 29 december 2018 in de Sporthal De Peppel. Je kunt je vóór 25 december opgeven via de website: www.bce78.nl.