Trainer André Hagen.
Trainer André Hagen. Theo Beumer

André Hagen en FC Jeugd aan het einde van het seizoen uit elkaar

20 december 2018 om 13:28 Sport/sport

EDE Trainer André Hagen stopt aan het einde van het seizoen als trainer van de Edese voetbalclub FC Jeugd.

Eip Janssen

Hagen is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij de Edese zondag derdeklasser. Vorig seizoen werd hij met FC Jeugd zesde, momenteel staat FC Jeugd op de achtste plaats.

,,Ik heb besloten dat dit het tweede en laatste seizoen is. Ik vond het best een moeilijke beslissing, zeker omdat ik het bij FC Jeugd fantastisch naar mijn zin heb", licht Hagen toe.

FC Jeugd en de trainer spraken vorig seizoen al naar elkaar uit dat twee jaar in principe het maximum is waar de club voor gaat.

,,Er ontstaan weleens problemen met trainers in het derde seizoen. Dat wilden we beiden koste wat kost voorkomen. Toch bood FC Jeugd voorzitter Senol Pehlivan mij de kans een derde seizoenen in te gaan. De beslissing werd bij mij neergelegd en dat streelde wel", gaat de trainer verder.

Waarom dan toch besloten niet te verlengen?

,,Ik wil het risico van een minder derde seizoen gewoon niet aangaan. De club en de spelers zijn mij daarvoor te dierbaar. Ik, maar ook mijn familie ervaren heel veel warmte van de FC Jeugd leden. Ik ben er trots op met hen veel meer rust en discipline rond het eerste elftal te zien. En dat met een vaste groep veel eigen spelers."

André Hagen geeft aan heel gemotiveerd te zijn om samen het seizoen tot een goed einde te brengen. 

,,Dat doe je met staf, spelers, bestuur en supporters. Ik wil iets moois achter laten. Dinsdagavond zijn de spelers ingelicht. Zij gaven aan verrast te zijn en soms ook teleurgesteld omdat ze samen met mij het proces wilden doorzetten. Maar nogmaals, ik ga door de voordeur weg. Heb op dit moment echt geen alternatieven in handen.Maar weet zeker dat ik FC Jeugd niet zal vergeten en wellicht er weer eens terugkeer."

André Hagen was eerder langdurig trainer bij KSV Fortissimo, SKV, WAVV en ONA'53.    

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie