Afbeelding
Theo Beumer

Bob Jansen heeft vertrouwen in ploeg

24 december 2018 om 11:11 Sport/sport

HARSKAMP ,,Natuurlijk twijfel je als trainer weleens. Heb ik de goede keuze gemaakt? Maar dat is in het dagelijks leven ook zo", opent Harskamp-trainer Bob Jansen.

Eip Janssen

De na dit seizoen vertrekkende trainer zag zijn ploeg pas na 39 wedstrijden thuis een driepunter tegen EMM (Randwijk) halen. Op een uitzege moest nog negen wedstrijden langer worden gewacht. Bij Wageningen werd 1 december ook die ban gebroken.

,,Uiteraard zijn dit memorabele dagen in mijn sportleven. Je bent sportman en wilt winnen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je spelers. Zij zijn het die ziel en zaligheid in de club gooien. Als je dan wedstrijd na wedstrijd de kleedkamer inkomt en het is weer niet gelukt, vreet dat wel", gaat de assistent-locatiemanager bij Wageningen University & Research verder.

ITEM ,,Je zag wel dat het een 'dingetje' begon te worden in de selectiegroep. En ook het niet scoren. Jullie krant had het gemeld. Tegen EMM werden twee mijlpalen gebroken. De ontlading bij iedereen in en om het veld was groot. Hoe dat bij mijzelf zat? Dat ging eigenlijk heel normaal. In het laatste deel van de wedstrijd tegen EMM was mijn enige gedachte de 2-1 voorsprong te behouden. De ploeg stond onder druk, maar trok de winst over de streep. Ik weet nog dat ik even een gil gaf, maar had me daarna snel weer onder controle", gaat de trainer terug in zijn herinnering.

In de periode februari 2017 - december 2018 wist hij zichzelf op te laden om de selectie moed in te spreken.

,,Ik zag wat de spelers ervoor deden. Je weet dat bij Harskamp niet de beste amateur-voetballers spelen. Maar wel clubmensen die met hart en ziel aan de plaatselijke trots verbonden zijn. Ik heb geen moment getwijfeld mijn contract voor het seizoen 2018/2019 te verlengen. Binnen de club heb ik nooit de witte zakdoekjes gezien. Ook de supporters, die de club door dik en dun steunen, zagen dat tussen je best doen en kwaliteit bieden, een verschil zit. Harskamp is nog een echte amateur-club waar clubliefde boven alles gaat. "

GEEN EXCUSES Het siert de veel geplaagde trainer dat hij zich niet achter de vele blessures verschuilt.

,,Nee, ik zoek het eerst bij mezelf. Heb ik de ploeg goed voorbereid? Heb ik er alles aan gedaan? Natuurlijk is er altijd twijfel. Maar elke trainer ongeacht het niveau heeft tijdens een wedstrijd twijfels. Als je wisselt en die speler scoort roept men dat het een gouden wissel was. Maar misschien ben je wel verkeerd begonnen. De scorebord-journalistiek zoals Co Adriaanse het ooit uitdrukte is zo gemakkelijk", gaat de 52-jarige trainer verder. Dit seizoen 2018/2019 gaat het beter dan de voorgaande seizoenen.

,,Nu twaalf punten", grapt Jansen.

,,Na de eerste vijf wedstrijden zonder punten werd er anders geoordeeld. Ik heb steeds gezegd dat wij in die reeks de ploegen ontmoeten die om het kampioenschap en/of periodetitels strijden. Was het schema andersom geweest waren wij misschien wel koploper geweest. Maar aan fabeltjes denk ik niet", eindigt de realistisch ingestelde Bob Jansen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie