Afbeelding
Theo Beumer

Organisatie tevreden over toernooi verloop

29 december 2018 om 18:49 Sport/sport

EDE ,,Ik denk dat het een geslaagde tweede Ede Stad zaalvoetbaltoernooi was", opent ZVV Ede voorzitter Leon Verbakel (rechts op de foto).

Eip Janssen/Wim van Kessel

Het toernooi verliep zoals gepland. Keurig op tijd werden de wedstrijden afgewerkt.

,,Een minuut of vijf zijn we uitgelopen. Dat mag toch. Deze zes ploegen hebben het publiek gebracht waarvoor ze kwamen. Het was misschien kwalitatief niet altijd hoogstaand. Maar belangrijk is dat er niets is gebeurd wat niet door de beugel kon."

De organisatie schrok wel even op het moment dat Ede/Victoria een paar dagen eerder leek af te haken.

,,Ja, dat was een stressmomentje. Maar dan zie je dat een lid (Mo Hamdaoui, red.) opstaat. Hij zorgde dat er toch een team aantrad. Ze hebben naar vermogen gespeeld. Een groot compliment voor hem, waarmee niet alleen de toernooi opzet maar ook zijn club Ede/Victoria was gediend", gaat de preses verder.

De vele vrijwilligers van ZVV Ede was niets te veel. Met veel inzet werden spelers, scheidsrechters en supporters van informatie voorzien.

,,Elke editie leren we weer wat bij. De ambitie om een derde editie te organiseren is zeker aanwezig. Het voornemen is om in eerste instantie alle gemeentelijke voetbalverenigingen in een vroeg stadium uit te nodigen. Natuurlijk zijn er redenen waarom een club niet mee doet. Dat respecteer ik. Maar wat zou het mooi zijn als Bennekom, Edesche Boys, Harskamp, Advendo '57, Lunteren en SDS '55 bij de nu al deelnemende verenigingen aansluiten. Ook de aanwezige toeschouwers stellen ons niet teleur. In de loop van de speeldag werd het steeds drukker en echt gezellig."

Ook over de scheidsrechters was vrijwel iedereen lovend.

,,Zij hebben goed gefloten. Het feit dat er slechts een enkele kaart is gevallen, geeft aan dat zij de regels goed hanteerden. Niet alleen theoretisch maar ook naar de geest", kijkt Verbakel terug.

ZVV Ede heeft het tweede Ede Stad zaalvoetbaltoernooi kosten neutraal afgewerkt.

,,Wij willen graag voor de veldvoetbalverenigingen terugdoen. Zij verbieden spelers niet bij ons uit te komen op vrijdagavond. De afspraak dat het de club geen geld mocht kosten is nagekomen. Mede namens de sponsoren die ons steunden", besluit Leon Verbakel tevreden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie