Afbeelding
Theo Beumer

Scheidsrechters willen graag terugkomen

29 december 2018 om 19:06 Sport/sport

EDE Het tweede Ede Stad zaalvoetbaltoernooi kan de boeken in als geslaagd.

Daar waren niet alleen de spelers en organisatie verantwoordelijk voor. Maar ook het scheidsrechters trio Eric Visser (foto blauw shirt), Pascal van de Berk en Martijn van Beek.

Eip Janssen en Wim van Kessel

,,Het fluiten op dit toernooi heb ik als heel plezierig ervaren. Ik vergelijk dit met de eerste editie en concludeer dat de onderlinge sfeer en acceptatie echt goed was. Misschien heeft het ook wel te maken met de mooie ambiance in deze topsporthal", kijkt Eric Visser terug.

De Nijmeegse scheidsrechter die wekelijks op ere of eerste divisie niveau fluit had geen spijt zijn vrije zaterdag daarvoor te hebben opgeofferd.

,,Mijn collega's Pascal en Martijn fluiten op regionaal niveau en behoren tot de talentenpoule in het zaalvoetbal. Nee, wij hebben niet echt concessie gedaan aan de spelregels. Wel zag je dat veldvoetballers in de zaal wat moeite hebben met de terugspeelbal op de keeper. Dan leg je dat een keer uit, en het is geaccepteerd."

Op de toernooi dag vielen slechts een enkele gele en een rode kaart. Ook was er een moment in de halve finale DTS Ede - Otterlo waarbij de VAR goed van pas zou zijn gekomen.

,,Ik weet waar je op doelt. De speler van Otterlo (Laurens Foekens, Red.) kwam na afloop daar in nette bewoordingen nog even op terug. Ik stond aan de lange zij, maar mijn collega dacht niet dat het een doelpunt was. Dat veel toeschouwers en ook de schutter de bal achter de lijn het veld weer zagen komen, hebben wij kennelijk gemist. Misschien had de VAR ons geholpen, maar anderzijds is dat de charme van het spel", lacht Visser.

Mocht er een derde editie komen dat is het trio graag weer van de partij.

,,Het is ons zoals eerder gezegd goed bevallen. Het spelniveau was goed. Natuurlijk zie je verschil tussen echte zaalvoetballers en veldvoetballers die weleens in de zaal uitkomen. Maar het feit dat het toernooi is uitgespeeld zonder ernstige blessures en lachende gezichten", stemt ons echt tevreden", besluit Eric Visser namens zijn collega's.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie