Afbeelding
Theo Beumer

Onderscheidingen Ede Stad zaalvoetbaltoernooi

29 december 2018 om 19:29 Sport/sport

EDE Elk zichzelf respecterend zaalvoetbaltoernooi kent een deskundige jury die de beste keeper en/of speler verkiest. Daar maakte het tweede Ede Stad zaalvoetbaltoernooi, mogelijk gemaakt door ZVV Ede geen uitzondering op.

Eip Janssen/ Wim van Kessel

Uiteindelijk werden na enige beraadslagingen tot beste speler van het toernooi gekozen Anouar Tmin (DTS Ede) (foto 1 links) en keeper Özkan Yilmaz (FC Jeugd) (foto 2 rechts). Jamal Ouassif (DTS Ede) werd gehuldigd als topscorer van het toernooi.

,,Natuurlijk ben ik blij met mijn uitverkiezing. Dat is de tweede onderscheiding op rij in dit toernooi. Vorig jaar viel mij deze eer ook al ten deel. Maar, en dat wil ik graag benadrukken, is dat alleen mogelijk dankzij mijn medespelers. Een team is meer dan een eenling", opent de inwoner van Veenendaal.

Hij sloeg de spijker op zijn kop. DTS Ede werd de terechte winnaar van deze tweede editie.

,,Ik denk dat het niveau behoorlijk hoog was. Er waren vast wel meer kandidaten. Ik vind zaalvoetballen in aanvulling op het veldvoetbal fantastisch. Ben ook blij dat DTS Ede mij niet voor de keuze stelt. Ik mag gewoon uitkomen bij zaalvoetbalvereniging ZVC Veenendaal. Een opstelling in welk team dan ook moet je toch gewoon zelf verdienen", gaat de bescheiden Tmin verder.

Hij begrijpt dat sommige trainers bedenkingen hebben tegen de combinatie veld en zaalvoetbal. ,,Met ZVC Veenendaal spelen we op niet zo hoog niveau. Er wordt veel gewonnen en het gaat me gemakkelijk af. Als ik op eerste of eredivisieniveau zou spelen is dat misschien anders", besluit hij.

Misschien is het een idee voor de organisatie volgend jaar het doelpunt van de dag te kiezen. In dat geval was de eerste prijs zeker naar Robbie Pont van Blauw Geel '55 gegaan.

,,Dank je. In de halve finale tegen FC Jeugd scoorde ik met een mooie hakbal. Je vond hem briljant. Ik zou het zelf nooit zeggen", zegt de Blauw Geler bescheiden.

De bal komt met een boog bij Pont en via een hakbal laat hij FC Jeugd doelman Yilmaz kansloos.

,,Ik zag de bal komen en het was echt een bewuste hakbal. Jammer dat er geen beelden van zijn gemaakt. Die waren de wereld over gegaan", vervolgt Robbie Pont lachend.

Met gemengde gevoelens verlaat Pont de zaal.

,,De tweede plaats tegen een goed spelend DTS Ede voelt niet lekker aan. Maar het was wel een terechte nederlaag. Zij waren in de finale, mede door meer wissels net wat fitter dan ons. Maar als ik een uurtje verder ben, koester ik dit droomdoelpunt ook", besluit de jeugdige Robbie Pont.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie