Afbeelding
Eip Janssen

Motorcrossers sluiten vierde wintercross MAC Harskamp goed af

30 december 2018 om 21:14 Sport/sport

HARSKAMP De vierde winter motorcross MAC Harskamp trok bijna 125 deelnemers naar het mooie circuit Motorsportpark Gelderland Midden.

Eip Janssen

De deelnemers lieten zich niet door de feestdagen weerhouden. Van heinde en verre gekomen werd gecrost alsof het leven ervan afhing. En dat wederom op een perfect geprepareerde baan.

,,Maar eigenlijk is dat altijd al zo. Dat begint men normaal te vinden. Maar dank aan de vele vrijwilligers onder impuls van Dik van Wikselaar. Zij fiksen het toch maar weer", opende de 24-jarige Wout-jan Hooijer uit Harskamp (foto 1 en 2).

MOTOR Hij komt uit in de klasse 500 cc op zijn KTM.

,,Vorige jaar nog in een andere klasse en andere motor. Ik ben zeker niet ontevreden over mijn rijden. In de eerste manche een derde plaats. Er waren nogal wat valpartijen waarvoor ik moest uitwijken. Het was soms voorzichtigheid troef, maar liever dat dan vallen."

De Harskamper lootte startnummer 37.

,,Dat is niet de meest gunstige positie. Toch gaat het wel eerlijk. Wij doen niet aan warme balletjes of iets dergelijks. Je komt aan, grabbelt in een zak en dan zie ik wel. Vanaf plaats achttien, naar een elfde plaats in de eerste manche. Dat de opmars uiteindelijk bekroond werd met een ook een derde plaats in het dag klassement is prima", ging Hooijer verder.

Hij pareerde daarna kritiek van een voorbijganger die dacht dat Wout-jan ergens was gevallen.

,,Men vergeet te vaak dat dit gecombineerde klassen zijn. Dat wordt je weleens gedubbeld, terwijl je in je eigen klasse gewoon goed rijdt", vervolgt Hooijer zijn terugblik.

Voorlopig staat Hooijer ook eerste in het eindklassement over vier wedstrijden.

,, De wintercross kent een mooi verloop. Na vier wedstrijden is er in vrijwel alle klassen nog spanning. Ik verwacht dat in de laatste wedstrijd op 27 januari de echte beslissingen vallen. Dat heeft ook te maken met het feit dat je je slechtste uitslagen mag laten wegstrepen. En of die al zijn geweest, dan wel later worden genoteerd staat in de sterren geschreven. Het verschil is nog erg gering. Ik ga zeker nog niet dagdromen", eindigt hij realistisch.

Terugblikken is aan bestuurslid Ruud Kerkhof ook minder besteedt.

,,Ik kijk liever naar de toekomst", grapt hij.

In totaal werden dus 123 crossers ingeschreven.

,,Misschien iets minder dan gehoopt. Maar anderzijds willen de laatste twee wedstrijden graag voor 1 februari afwerken. Daarna is er meer concurrentie met andere wedstrijden. Ook het Deense contingent dat hier altijd aanwezig is, is blij dat zij zich op ons circuit fit kunnen houden", licht Kerkhof toe.

INZET De wedstrijdleiding regisseert met allure de wedstrijden. Hebben een luisterend oor voor de rijders, en zorgen met vele andere vrijwilligers dat de manches zowel naar de geest als naar de letter worden geregeld.

,,Dat is ook onze insteek. Bij MAC Harskamp moet iedereen zich op zijn gemak voelen. Hier is niemand meer dan een ander. Na afloop van deze vierde cross is er wintereten. Ik vermoed heerlijke boerenkool en een liveoptreden van een zanger. Het clubhuis zit dan bomvol, de wedstrijdspanning is weg. Dan is het echt even tijd te genieten van de derde helft. En niemand is na afloop te beroerd even te helpen met opruimen. In deze sport is een gentlemen agreement dat je het terrein schoon achter laat, en daar waar mogelijk rekening houdt met je omgeving", besluit de inwoner van Otterlo in Harskampse dienst.  

REGIORIJDERS In de klasse Junioren B 125 cc eindigden Gino van Amsterdam (Otterlo),  Indy Morren (Wekerom), Julian van den Broek (Otterlo) en Rens Donkersteeg (Harskamp) in de eerste manche achter in het deelnemersveld. In de tweede manche liet Van Amsterdam zien meer in zijn mars te hebben. Hij eindigde op een mooie vijfde positie.

In de klasse 250 cc Senioren eindigde Twan van Essen (Lunteren) in de eerste manche als derde. In de tweede manche ging Van Essen niet meer van start.

In de klasse 250 cc Junioren A werd Thijs Brouwer in de eerste manche negende. Hij wist zich in de tweede manche met een vijfde plaats te verbeteren.

Bij de 250 cc Junioren B werd Wekerommer Randy Morren vierde, voor Barnevelder Hanno Tijssen, Daniel van Roekel (Harskamp) en Tim van Maanen (Barneveld). In de tweede manche werd Morren wederom vierde in zijn klasse.     

Niek van Bree (voorzitter MAC Harskamp) eindigde bij de veteranen in de eerste manche als vierde. In de tweede manche kwam de Barnevelder niet meer in de startblokken terug.

Bij de 500 cc Junioren B werd Harskamper Erwin Klok in de eerste manche tweede. Een plek die Klok ook in de tweede manche behaalde.

VERVOLG De volgende en vijfde wedstrijd op het circuit Motorsportpark Gelderland Midden is zondag 13 januari.

Twee weken later (27 januari 2019) worden ongetwijfeld in een spetterende finale, de winnaars van de diverse klassen bekend en in het zonnetje gezet.

De wedstrijden beginnen van 09.00 uur met het neerzetten van trainingstijden. Om ongeveer elf uur wordt de eerste manche weggeschoten.

Eindstanden vierde Wintercross MAC Harskamp:

65 cc Klw :

1. Jannes Vos

2. Timo Heuver

3. Kay Zijlstra

65 cc Grw:

1. Dani Heitink

2. Lotte van Drunen

3. Luuk Wouters

85 cc Grw:

1. Magnus Gregersen

2. Mirco ten Kate

3. Yourick den Hollander

125 cc Junioren A:

1. Sven Dijk

2. Joakim Hinderson

3. Philip Jorgensen

125 cc Junioren B:

1. Mike den Bleker

2. Justin Donck

3. Jelle Wemmers

250 cc Junioren A:

1. Jonas Rasmussen

2. Jasper Strik

3. Rowdy Kroon

250 cc Junioren B:

1. Jay Raamsteeboers

2. Dennis Kolk

3. Rico Visser

250 cc Senioren:

1. Rick Elzinga

2. Nick Leerkes

3. Noah Croon

500 cc Junioren A:

1.Luke van Drunen

2. Erik Middelveld

2. Wout-jan Hooijer (Harskamp)

500 cc Junioren B:

1. Tim Brinkbaumer

2. Erwin Klok

500 cc Senioren:

1. Jim Bodker Sorensen

2. Jack Bintcliffe

3. Nicolay Damsgaard

Veteranen

1.Edwin van Geest

2.Daniel Mathijssen

3. Kim Jakobsen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie