Janus van Kasteren bezorgde Mammoet Rallysport een zevende plaats in de vierde etappe.
Janus van Kasteren bezorgde Mammoet Rallysport een zevende plaats in de vierde etappe. Fotop

Martin van den Brink inspireert Mammoet Rallysport vanuit bivak

Sport/sport

AREQUIPA ,,Dit resultaat geeft ons weer veel vertrouwen.’’ Martin van den Brink reageerde enthousiast nadat duidelijk was dat Janus van Kasteren als zevende was geëindigd in de vierde etappe. ,,We gaan er alles aan doen om deze lijn door te trekken,’’ zo liet de teameigenaar van Mammoet Rallysport weten.
Janus van Kasteren en zijn co-piloten eindigden donderdag, in het eerste deel van de marathon-etappe waarbij de serviceteams niet aan de trucks mogen sleutelen, opnieuw in de top tien. Van Kasteren en co. waren daarmee, net als woensdag, opnieuw de beste Nederlanders in het dagklassement. In het algemeen klassement staat de Veldhovenaar zevende op 2.03.39. 
Harskamper Martin van den Brink is na zijn gedwongen afscheid volop aan de slag gegaan om alles binnen zijn team in goede banen te leiden. ,,Ik ben verantwoordelijk voor deze ploeg van Mammoet Rallysport en zal er alles aan doen om het voor iedereen mogelijk te maken om zo goed mogelijk te presteren.’’
Na de zesde plaats van woensdag en de zevende klassering van vandaag is het vertrouwen bij Van den Brink ook weer toegenomen. ,,Ik ben super tevreden met het resultaat van vandaag. Het is prettig dat Janus goed presteert. We begonnen met twee trucks van Mammoet Rallysport en er was geen rolverdeling. Nu ik uit de rally ben zetten we alle kaarten op Janus. Dat lijkt mij duidelijk.’’
Vrijdag wacht het tweede deel van de marathon-etappe en worden de rallyrijders herenigd met hun serviceteams, die in het bivak van Arequipa op hun terugkomst wachten.

advertentie