Afbeelding
Theo Beumer

Verdiende nederlaag HV Reehorst

27 januari 2019 om 10:32 Sport/sport

EDE De Edese handballers van HV Reehorst leden bij Yourlease/Eemland een verdiende 23-34 nederlaag.

Eip Janssen

,,Dat kan ik niet ontkennen, hoewel de score wat geflatteerd is. Daar zijn best wat oorzaken voor aan te wijzen. Die liggen deels bij Reehorst zelf, maar ook bij de tegenstander", opende coach Sander Barents.

De inwoner van Venray vond dat zijn ploeg in grote fasen van de wedstrijd zich onvoldoende aan de gemaakte afspraken hield.

KAAS ,,We hebben ons letterlijk de kaas van het brood laten eten. Een snelle 2-8 achterstand leek nog in te halen. Maar bij 6-8 liep Eemland snel uit naar 6-12. Je moet in zo'n fase van de wedstrijd slim zijn en met vernuft spelen. Dat beheerste Eemland echt wat beter."

De thuiswedstrijd werd nog met 20-18 gewonnen van het op de tweede plaats staande Eemland. ,,Daarna is er bij de Soesterclub het nodige gebeurd. Na vier nederlagen vertrok de trainer. De club wil absoluut om het kampioenschap spelen. Slechts een wedstrijd werd nog verloren", geeft Barents aan.

Bij rust keek Reehorst tegen een 8-14 achterstand aan.

AANHAKEN ,,Heel even was er een fase waarin het leek alsof wij terug konden komen. Bij 14-18 zag het publiek het somber in en provoceerde richting mijn spelers. Dat gaf de thuisclub de energie alsnog weg te lopen. Zij wisten ondertal situatie heel slim uit te spelen. Zelf scoren bij een ondertal situatie van ons. En waren wij met een man meer kwamen we soms lang niet of nauwelijks aan de bal. Dat is ook een kracht."

In de slotfase kregen alle spelers meer speeltijd dan misschien eerder gebruikelijk.

EENZAAM ,,Reehorst is inmiddels in de tweede divisie een eenzame middenmoter geworden. De club kijkt ook naar de lange termijn. Dat betekent vanaf nu dat we lekker moeten gaan handballen. Spelers moeten zich verder ontwikkelen. Natuurlijk wil ik de komende wedstrijden wel winnen. Maar beide doelstellingen kunnen hand in hand gaan. Daar doet de 23-34 nederlaag bij Yourlease/Eemland niets aan af", besloot Sander Barents.

Zaterdagavond ontvangt Reehorst hekkensluiter CSV Handbal. De wedstrijd in sporthal 't Riet begint om 20.50 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie