Afbeelding
Theo Beumer

Gelijkspel HV Reehorst

10 februari 2019 om 09:41 Sport/sport

EDE HV Reehorst heeft op bezoek bij H.H.V. Donar een 27-27 gelijkspel behaald.

,,Of ik daarmee tevreden ben. Nee, natuurlijk wil een club altijd winnen. Maar als ik realistisch ben moet Reehorst tevreden zijn. In de hele wedstrijd heeft HV Reehorst maar twee keer op voorsprong gestaan. Maar dat was wel bij 26-27 en misschien hebben we daar de kans gemist", opende coach Sander Barents.

De inwoner van Venray stipte aan dat deze wedstrijd maar ook de komende uitwedstrijden voor zijn ploeg lastig zijn.

,,We spelen nu tegen ploegen in zalen waarbij het gebruik van hars verboden is. Dat heeft echt invloed op de snelheid van het spel. De bal is moeilijker controleerbaar. Dat komt het combinatie vermogen niet ten goede."  Spelen zonder hars is als voetballen op kunstgras is in het handbal een veel gehoorde opmerking. 

In de eerste helft gingen beide partijen lang gelijk op.

,,Donar nam wel steeds een voorsprong maar uiteindelijk sloten we op 13-13 af. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een minuut of vijf voor tijd stonden we met 20-23 achter. Het sein om alles of niets te gaan spelen", ging Barents verder.

Hij gaf veel jonge spelers een kans zich te laten zien.

,,Zij zijn onbevangen. Spelen gretig maar soms ook nog wat ondoordacht. Dat heeft voor- en nadelen. Deze keer pakte het alles of niets spel echt goed uit. Het werd van 27-26 (Thomas Saarloos) voor ons nog 27-27. Met nog een minuut te spelen de opdracht zuinig te spelen. Tijd te nemen voor een goede afronding, zodanig dat Donar geen kans op de gelijkmaker meer kreeg. In de laatste twee seconden volgde een schotje (Stefan Meijwes) hoog over. Je geeft Donar geen kans meer, maar laat het zelf ook liggen", sloot Barents af.

Meijwes was zaterdag bij Reehorst overigens wel de speler die de vijf toegewezen strafworpen zuiver nam en benutte.

Scores: Robbert van Oel 7, Stefan Meijwes 6, Mike van de Berg, Jos Boers, Remco van Dijk en David Schalk 3, Thomas Saarloos 1.  

HV Reehorst bezet in de tweede divisie de zesde plaats met 19 punten uit 17 wedstrijden. Naar boven of onderen kijken is voor de Edese handballers niet nodig. Zij kunnen frank en vrij dit seizoen uit spelen.

Zaterdagavond komt in sporthal 't Riet het op de voorlaatste plaats staande NHC 2 op bezoek. De uitwedstrijd werd met 29-20 gewonnen. Maar of dat een garantie is zal de toekomst moeten leren.    

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie