Afbeelding
Theo Beumer

Bennekom omzeilt lastige klip

Sport/sport

BENNEKOM ,,Scherpenzeel is een goede ploeg met veel creativiteit. Het was dan ook niet makkelijk. Daarom ben ik zeker blij met de uiteindelijke 4-2 overwinning'', keek Arnold Brehler terug.

,,Wij kenden een moeilijk begin'', ging de trainer verder. ,,Reden was dat wij met de opbouw lastig Gerard Smink konden vinden. Hij speelde voor de niet fitte Nick Stienstra. Wij kwamen ook al snel met 0-1 achter (Dittgher Aarsen). Gelukkig was het twee minuten later weer gelijk via Irey Sadal.''

,,Binnen het kwartier stonden wij weer achter. Een bal kwam ongelukkig op de hak van Gerard Smink.'' Tevfik Ceyar scoorde de 1-2. Weer antwoordde Bennekom snel. Een steekbal van Jelmer Goedhart werd door Quincy Veenhof langs de doelman gekruld.

Na een uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via Irey Sadal. ,,Daarna waren een paar situaties waar Christian de Haan ons op de been hield. Uiteindelijk kregen wij in extra tijd vanwege hands nog een strafschop. Just Berends maakte geen fout.''

Bennekom blijkt koploper met drie punten voorsprong en een wedstrijd meer op NSC Nijkerk. Omdat DTS Ede gelijk speelde, maakt het ook nog een kleine kans in de tweede periode. Dan moet DTS op 30 maart verliezen van Hierden en Bennekom zelf winnen bij DOS'37.

advertentie