Harskamp buigt voor koploper

16 februari 2019 om 20:37 Sport/sport

HARSKAMP Vierdeklasser Harskamp kon het tegen het Garderense Veluwse Boys niet bolwerken. De gasten keerden met een 0-4 zege huiswaarts.

Op sportpark 'Meuleveld ontspon zich een aardige wedstrijd. De ene ploeg (Veluwse Boys) wilde naar de top van het linker rijtje, Harskamp juist naar de top van het rechterrijtje.

In principe wilden beide ploegen een driepunter halen deze zaterdagmiddag. Maar al vrij snel werd duidelijk dat Veluwse Boys de beste voetballende ploeg was. De thuisclub probeerde met hard werken de bakens te verzetten.

,,Dat viel niet mee. Zij lieten de bal het werk doen. Het was af en toe niet te belopen", had middenvelder Lars van Wikselaar (foto 1 nr 10) gemerkt.

Hij was deze wedstrijd met medewerking van DTS Ede weer beschikbaar.

,,Ik loop stage bij DTS Ede voor mijn trainerscursus. Zij gaven toestemming vanmiddag niet aanwezig te zijn", aldus de 28-jarige speler.

HARD WERKEN Hij stond zijn mannetje op het middenveld, maar werd afgetroefd door een betere spelopvatting van Veluwse Boys.

De gasten waren vooral bij spelhervattingen en snelle break-outs levensgevaarlijk.

,,Ik vond dat wij bij tijd en wijle niet goed stonden. De 0-1 voorzet werd totaal niet geblokt. De voorzet (Rens Mulderij) werd binnen getikt door die nummer 7 (Wesley Doppenberg, Red.)", ging Van Wikselaar verder.

Nadat doelman De Geit een kans voor Rens Mulderij verijdelde was hij bij de 0-2 wederom kansloos. Harskamp verdediger Marco Morren liet zich uitspelen en Wesley Doppenberg kon weer profiteren.

,,Wat als iets eerder een combinatie over vier schijven waarbij Jasper Jansen goed in schoot niet door de doelman was gestopt? Nu werden we weer in de tegen attaque verrast", baalde Lars van Wikselaar.

In de tweede helft leek Harskamp wat beter tegenstand te kunnen bieden.

Met enkele gevaarlijk aanvallen werd het doel van Veluwse Boys onder druk gezet. Maar de precisie bij de duels ontbrak.

En defensief stonden de gasten goed. Met name de vleugelverdedigers legden de Harskamp aanvallers aan banden. Nadat de beginstorm was geluwd was de wedstrijd binnen een minuut of tien geschiedenis.

BEAUTY Veluwse Boys creëerde de nodige kansen maar was wat slordig in de afronding. Maar na zes minuten was het raak en hoe.

Het mooiste doelpunt van de middag werd gescoord door Wilgert Kok. Een harde voorzet van rechts werd briljant met een stiftje over doelman Guido de Geit benut: 0-3.

,,Een juweeltje", beaamde liefhebber Van Wikselaar.

Drie minuten later liet Jasper Smit met een rollertje de Harskampse doelman kansloos: 0-4.

,,De strijd was gestreden. Maar je probeert als sportman een tegen doelpunt te maken. Tom Hol was er een minuut of vijf voor tijd dichtbij. Zijn inzet belandde op de lat. Misschien was een treffer verdiend, maar ik moet eerlijk zeggen dat ook de gasten de nodige kansen kregen. Toch zie ik een veel beter Harskamp dan in het eerste gedeelte van de competitie. Conditioneel kunnen we strijd aan. Ook voetballend zie ik verbetering. Tegen de ploegen uit het rechterrijtje zijn we beslist niet kansloos ", sloot de Harskampse middenvelder af.

Harskamp neemt in de vierde klasse B de achtste plaats in twaalf punten uit twaalf wedstrijden.

Zaterdag 9 maart wordt het Randwijkse EMM bezocht. De ploeg waar eerder na 48 wedstrijden zonder winst de victorie begon na een 2-1 zege.