Afbeelding
Theo Beumer

Rick Degenaar maakt DTS Ede gek

17 februari 2019 om 00:00 Sport/sport

EDE Halverwege de eerste helft was er een felle woordenwisseling tussen Rick Degenaar en trainer Johan de Man van SDVB. Dat kwam voort uit frustratie omdat DTS in die fase de Barnevelders onder de voet liep. De Man liet twee spelers warm lopen. In die fase prikte de spits er twee in. Degenaar bleef staan. En had uiteindelijk een groot aandeel in de 3-3. Daardoor is er nog geen tweede periodetitel voor DTS.

Wim van Kessel

Op 30 maart is er bij Hierden een herkansing. Een gelijkspel lijkt op basis van een beter doelsaldo voldoende om ook bij Bennekomse winst op DOS'37 alsnog de periode te behalen. De Edese gelijkmaker van Jeroen Cramer, in extra tijd, kan dus nog heel belangrijk zijn. ,,Toch is de teleurstelling heel groot. Wij hebben veel te veel kansen gemist'', baalde Jeroen Spies.

De trainer zag DTS enorm sterk beginnen. Met oogstrelend spel was het de eerste twintig minuten oppermatig. Jamal Ouassif scoorde binnen de acht minuten al de 1 en 2-0. Frank Hol en Jurriën van der Horst stonden aan de basis. Hol miste nog een paar enorme kansen. ,,Het had zomaar 5-0 kunnen zijn'', had ook Degenaar van afstand gezien.

Die kreeg te koren van De Man dat hij ook verdedigend zijn werk moest doen. Degenaar reageerde fel. De Man liet op zijn beurt direct twee spelers warm lopen. ,,Ach, daar word ik niet warm of koud van.'' De spits liet daarna zijn voeten spreken. Eerst reageerde hij goed op een steekbal van Lesley de Vette. Daarna joeg hij een vrije trap op schitterende wijze in de kruising. ,,Die zat er wel lekker in.''

ONGELOOF Spies zag het vol ongeloof dat DTS zoveel beter was, maar dat het na een half uur wel 2-2 stond. ,,Uit het niets viel de 2-1. Er ging even van alles mis in de achterhoede. Degenaar stond helemaal vrij. En je mag nooit zo verdedigen, waar die vrije trap uit voor kwam.''

DTS leek wat van slag. SDVB kwam nu meer in het spel voor. De zuigende, provocerende en bovenal altijd aanspeelbare Degenaar maakte DTS bij tijd en wijle gek. ,,Ik vind dat wel mooi'', reageerde Spies. ,,Daar moeten wij beter mee leren omgaan.''

In het tweede bedrijf pakte DTS het weer goed op. Maar vooral Jurriën van der Horst had het vizier niet op scherp staan. De Veenendaler miste drie opgelegde kansen. Hol zag een poging als de kruising geranseld worden door Jeroen van Bindsbergen. ,,Ik denk dat wij over de gehele wedstrijd gezien acht tot negen honderd procent kansen hebben gehad'', had Spies geteld.

AANVAL Het hield dus SDVB in de wedstrijd, dat er steeds gevaarlijker uitkwam. Een andere inwoner van de gemeente Ede, Harskamper Jos van Roekel, gaf via een beste kans al een waarschuwing af. Even later stond de oud SDS en Lunteren speler aan het einde van een mooi uitgespeelde aanval: 2-3.

,,Hoe wij het doen interesseert mij niet, maar dan moet je wij wijze van spreken doodgaan om die voorsprong vast houden. Het mag nooit gebeuren dat in extra tijd een speler van DTS zo vrij staat dat het toch 3-3 wordt'', liet Rick Degenaar nog eens blijken niet alleen een heel irritante speler, maar ook een absolute winnaar in het veld te zijn.

De Lunteraan is bezig aan zijn eerste en directe laatste seizoen in Barneveld. De spits, dit seizoen goed voor 14 doelpunten, keer terug naar Lunteren. Voor de buitenwacht verrassend. ,,Het verhaal waarom ik bij SDVB vertrek, is bekend, Ik had hier graag willen blijven. Het was voor mij geen optie rond te kijken naar een andere club. Ik ga terug naar Lunteren. Ik heb twee bedrijven en twee kinderen. Dus enorm druk. Voor mij is de terugkeer niet verrassend.''

DTS heeft dus geen 'last' meer van Rick Degenaar. ,,Aan een mooie serie van acht wedstrijden is een einde gekomen. Via de derde plaats en hopelijk toch de tweede periode hopen wij de nacompetitie te halen. Het punt kan nog wel eens belangrijk zijn. En het publiek was vandaag de grote winnaar'', slaat Jeroen Spies de spijker op zijn kop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie