Sedat Akdeniz

FC Jeugd dendert door

17 februari 2019 om 17:13 Sport/sport

EDE FC Jeugd kende in de derde klasse geen pardon met Wasmeer. De ploeg uit Hilversum, op de voorlaatste plaats staande werd met een 5-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

,,Een mooie dik verdiende zege. Er werd goed en geconcentreerd gespeeld. De basis werd al in de eerste helft gelegd. En weer geen kaarten opgelopen. Dat stemt mij ook tevreden", legde FC Jeugdtrainer André Hagen kort na afloop uit.

Hij zag zijn ploeg al binnen twintig minuten op een 3-0 voorsprong staan.

,,Je vraagt me naar het mooiste doelpunt. Ik vond de eerste, een schot van zeker twintig meter, gelost door Ilker Öztürk het onthouden waard. Maar de 2-0 gemaakt door Mustafa Tirgil deed niet veel onder. Hij was het sluitstuk van een prachtige combinatie waar meerdere FC Jeugdspelers bij betrokken waren."

Daarna brak de periode aan waarin Elmeris Avdic zich onderscheidde. Hij zette FC-jeugd in de eerste helft met twee doelpunten op een 4-0 voorsprong. In de tweede helft maakte Avdic ook de 5-0.

,,Tussendoor werd nog een doelpunt van Kemal Kandemir wegens vermeend buitenspel afgekeurd. De scheidsrechter wees eerst gedecideerd naar het midden. Ging toen toch met de assistent-scheidsrechter in conclaaf en annuleerde de treffer", had hagen genoteerd.

In de slotfase werd de concentratie aan Edese kant iets minder.

,,En de gasten wilden zich niet verder blameren. In de laatste minuut scoorden zij de 5-1 na een vrije trap. Doelman Özkan Yilmaz was kansloos. Je wilt als ploeg altijd de nul houden, jammer dat dat dit keer niet lukte", besloot André Hagen uiteraard tevreden.

FC Jeugd neemt in de derde klasse nu de zevende plaats in. De ploeg verzamelde twintig punten uit veertien wedstrijden.

Zondag gaat FC Jeugd op bezoek bij PVC dat een punt meer heeft en een wedstrijd meer gespeeld.

Belangrijker is dat FC Jeugd ook in de tweede periode virtueel koploper is met negen uit drie.