Daphne van Kruistum zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd met een schitterend schot in de kruising
Daphne van Kruistum zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd met een schitterend schot in de kruising DTS dames 1

DTS dames 1 verslaat ook SSS

Sport/sport Deel je nieuws

Na een knappe 1-0 overwinning op Eredivisionist VV Alkmaar voor de beker afgelopen dinsdag, was het aan DTS dames 1 om ook in de competitie te winnen, thuis tegen SSS. Het spel van DTS hield echter veel te wensen over. Het baltempo was laag en de Edese ploeg speelde plichtmatig en energieloos waardoor SSS in de eerste helft niet in verlegenheid werd gebracht. Het was zelfs SSS dat de grootste kansen kreeg door slordigheden van DTS, maar keepster Renate Verhoeven voorkwam een achterstand.

In de tweede helft vocht DTS echter als team voor elkaar en creëerde veel meer kansen. Joëlle de Bondt zette de thuisploeg vlak na rust op voorsprong waarna Daphne van Kruistum enkele minuten later de score verdubbelde met een schitterend schot in de kruising. Willeke Pater zorgde in de slotfase voor de eindstand van 4-0; ze schoot de rebound binnen na een schot van Anoek Blankespoor en rondde een pass van Sanne van Dijk goed af. Zo sluit DTS een hectische periode af met driemaal winst in acht dagen.

Statistieken:
Wedstrijd: DTS-SSS
Datum: 16-02-2019
Plaats: Ede
Ronde: 13e ronde Topklasse

Eindstand: 4-0 (0-0)

Doelpunten
1-0 Joëlle de Bondt 50’
2-0 Daphne van Kruistum 53’
3-0 Willeke Pater 83’
4-0 Willeke Pater 90+2’

Opstelling DTS
Renate Verhoeven, Danae Dekker, Ilse van der Zanden, Gera op den Kelder, Sarina Groeneveld, Joëlle de Bondt, Sofie Houba (72’ Anoek Blankespoor), Kirsten Koopmans (79’ Nikki van Wijk), Carolien Filippo (64’ Sanne van Dijk), Willeke Pater, Daphne van Kruistum

advertentie