Afbeelding
Theo Beumer

Arnold Brehler kan zijn strafschoppenlijstje toch verscheuren

Sport/sport

BENNEKOM Arnold Brehler had al een lijstje gemaakt voor de strafschoppen. In extra tijd was Bennekom langszij SVZW gekomen. Maar in de vijfennegentigste minuut werd het ook nog 2-1 voor de thuisploeg. ,,Dus kon ik mijn lijstje weer verscheuren'', lachte de trainer na afloop.

Bennekom plaatste zich daarmee voor de achtste finales van de districtsbeker. Zeker is dat het een thuiswedstrijd tegen zondaghoofdklasser Silvolde wordt. ,,Onze voorkeur is donderdag 28 februari'', laat Brehler weten. ,,Maandag wordt dat verder beslist.''

Tegen SVZW, een laagvlieger uit de hoofdklasse zaterdag, kende Bennekom een mindere eerste helft. ,,Het was stroef en slordig van onze kant'', oordeelde Brehler. ,,Uit een verkeerde terugspeelbal van Gerard Smink kwamen zij op 0-1 (Yessin Maskoul).'' Smink en Kaj Schuppers stonden in de basis. Voor de rest had Brehler voor de vertrouwde formatie gekozen. Irey Sadal en Fabian Mösle hadden nog wat kansjes voor de thuisploeg.

,,De tweede helft ging in eerste instantie gelijk op. Op het moment dat Fabian Mösle doorschoof naar de spits, en Jeffrey Rutgers de plaats innam van Irey Sadal, werden wij echt beter. SVZW kreeg in die periode ook nog een rode kaart (Lars Scholten). Wij creëerden kans op kans. Just Berends, Gerard Smink en Kaj Schuppers hadden allemaal de gelijkmaker op hun schoen. Omdat deze niet viel, bracht ik naast de wissel van Nick Stienstra voor Martijn Klein Holte ook Jonathan Slootmans als breekwijzer voor Gerard Smink. Toen gingen wij echt opportunistisch spelen.''

,,Uiteindelijk viel de meer dan verdiende gelijkmaker in extra tijd door Nick Stienstra. En ook de terechte 2-1 werd gemaakt door Jelmer Goedhart. Mooi dat je toch een hoofdklasser uitschakelt'', besluit Arnold Brehler.

Die nog wel laat weten dat aanvoerder Just Berends (op archief foto) blijft. Ondanks belangstelling uit België voetbalt de centrale verdediger ook komend jaar voor Bennekom.

advertentie