Ted Walker

DVO onder de maat

24 februari 2019 om 08:33 Sport/sport

BENNEKOM Vooraf leek AKC Blauw Wit de ideale tegenstander voor DVO/Accountor om definitief afscheid te nemen van de onderste regionen. Achteraf kwam daar niets van terecht: 19-28.

Wim van Kessel

De teleurstelling was na afloop voelbaar. ,,Wij waren goed voorbereid. Beseften dat bij winst het behoud van het verblijf in de korfballeague zo goed als veilig gesteld zou worden. Het geloof dat het zou lukken, was zeker ook aanwezig. En dan speel je zo'n slechte wedstrijd'', wist ook Chris van Haren.

De eerste helft was nog als redelijk te betitelen. Hoewel DVO vanaf het begin achter de feiten aanliep, bleef het wel in het spoor van Blauw Wit, waar uit met 22-25 was gewonnen. Na 5-5, en 6-10, was het halverwege 13-15. Wel koste het de Bennekommers veel meer moeite te scoren dan de opponent. En zeker de vrouwen hadden het heel lastig. Daarnaast leek de absolute wil om te winnen te ontbreken.

,,Die wil was er wel'', reageerde Van Haren. ,,Maar dat straalden wij misschien niet uit. Het was te mat.'' Opvallend was ook dat het niet lukte het altijd fanatieke thuispubliek echter achter zich te krijgen. Het was opvallend rustig. ,,Dat kunnen wij onszelf dan verwijten.''

MARGE Toch was het dus halverwege met 13-15 op het bord nog weinig aan de hand. ,,En dan kom je zo uit de rust'', baalde nummer 7 van DVO nog een keer. Van Haren refereerde aan het feit dat in de eerste tien minuten slechts een doelpunt werd gemaakt. Omdat Blauw Wit ook de eerste vijf minuten alles miste, bleef de marge te overzien. Maar toen de bezoekers wel gingen scoren, was het met een 14-20 tussenstand in feite al beslist.

,,Het duurde veel te lang dat wij scoorden. Er werden heel veel onnodige fouten gemaakt. Dan speel je Blauw Wit ook in de kaart. Het scoringspercentage (20%) was veel te laag. Zeker in ons vak draaide het niet. Als ploeg kregen wij het ook niet meer op de rit.''

Coach Richard van Vloten bracht Menno van der Neut en Roos Scherrenburg voor Van Haren en Van Schie. Maar de marge van vijf (15-20) was al te groot, hoewel Van der Neut nog wel twee keer raak schoot. Uiteindelijk droop DVO af met een 19-28 nederlaag. Met dus slechts zes doelpunten in de tweede helft.

,,Dit is mentaal wel een tik'', bevestigde Van Haren. ,,Thuis moeten wij het ploegen vanaf plaats vijf veel lastiger maken. De scherpte en afronding was vandaag onvoldoende. Dit moeten wij snel verwerken. Omdat de concurrenten blijven verliezen, is er niets aan de hand. Uit de resterende drie wedstrijden (Fortuna uit, DOS thuis en KZ uit), moeten wij minimaal twee punten pakken. Dan is als het goed is de laatste wedstrijd bij concurrent Deetos puur voor de statistieken. Eerst dus naar Fortuna. Daar heb je niets te verliezen'', sluit Chris van Haren af.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 6, Robbe de Wit 5, Koen van Roekel 3, Janine van Schie en Menno van der Neut 2 en Chris van Haren 1.