Afbeelding
Mark Gunnink

LIVE: Polar Bears wint de KNZB-beker (gesloten)

10 maart 2019 om 13:05 Sport/sport

DEN HAAG De waterpolovrouwen van Polar Bears strijden zondag vanaf 14.00 uur in het Hofbad in Den Haag om de KNZB-beker. Tegenstander is ZV De Zaan uit Zaandam. Winst betekent de vijfde KNZB-beker uit de historie voor de Edese vrouwen. Volg hieronder de verrichtingen hieronder van minuut tot minuut.

15.16 uur: POLAR BEARS WINT DE BEKER! Voor de vijfde keer in de historie winnen de vrouwen van Polar Bears de KNZB-beker. Hou onze site in de gaten voor reacties en een videosamenvatting. Deze liveblog is nu gesloten. 

15.15 uur: DAAR IS DE BEVRIJDENDE TREFFER. Met nog 1.09 op de klok scoort Nina ten Broek de 13-10. Dit geeft Polar Bears niet meer weg. 

15.14 uur: Nog 1.30 uur op de klok. De beker lijkt naar Ede te komen. 

15.12 uur: Polar Bears neemt een time-out. Met nog ruim twee minuten op de klok is het even bibberen voor Polar Bears: 12-10.

15.11 uur: Alle hens aan dek voor Polar Bears. Aanvoerder Iris Wolves krijg haar derde 'p' en mag niet meer meedoen. 

15.10 uur: De Zaan maakt het weer spannend. Yara Galjé maakt er 12-10 van. Nog 3.52 op de klok. 

15.06 uur: Sacha Kimenai, die keeper Joanne Koenders bij Polar Bears vervangt, verricht een prachtige redding. Het blijft 12-9. 

15.05 uur: Marit Bergers krijgt een definitieve uitsluiting aan de kant van Polar Bears. Daarna maakt Blom van der Velde direct 12-9 voor De Zaan. 

15.04 uur: Polar Bears lijkt, met nog zeven minuten te gaan, het beslissende gaatje te slaan. 12-8 door Nina ten Broek.

15.00 uur: De derde periode zit erop. Coach Doudesis is niet helemaal tevreden, maar zijn ploeg is wel één periode verwijderd van de KNZB-beker. Tussenstand: 11-8 voor Polar Bears.

14.56 uur: Polar Bears doet iets terug. Fleurien Bosveld brengt de score op 11-8 voor de Edenaren. 

14.55 uur: De Zaan komt verder terug: 10-8 door wederom Blom van der Velde.

14.52 uur: Het is even De Zaan-tijd. 10-7 door Blom van der Velde. De spanning is weer een beetje terug in deze finale. 

14.51 uur: Daar is De Zaan weer een keer. 10-6 door Ellodie Ruffin.  

14.47 uur: Is dit de beslissing? Simone van de Kraats brengt het gat naar vijf punten: 10-5.

14.43 uur: We zijn begonnen aan de derde van vier periodes. 

14.38 uur: De tweede periode is ten einde. Met een 9-5 tussenstand is Polar Bears aardig op weg naar nieuw zilverwerk in de prijzenkast. Het blijft echter wel oppassen omdat zowel Iris Wolves als Laura Schinkel bij een volgende persoonlijke fout niet meer mee mogen doen. 

14.34 uur: Simone van de Kraats helpt haar ploeg over het dode punt heen: 9-5, tijdens een manmeer-situatie. 

14.32 uur: Trainer Evangelos Doudesis (Polar Bears) is niet tevreden met wat zijn ploeg in deze fase laat zien en neemt een time-out. 

14.30 uur: 8-5! Bridget Leeson Smith scoort haar derde treffer. 

14.29 uur: Maar weer is daar het antwoord van Polar Bears. Marit Bergers maakt de 8-4 voor de Edenaren.

14.28 uur: De Zaan is nog niet verslagen! Anouk Bergsma scoort 7-4.

14.24 uur: Iris Wolves zet haar ploeg op 7-3 met een schitterende treffer.

14.23 uur: De tweede van vier periodes is begonnen in Den Haag. 

14.20 uur: De eerste periode is ten einde. Polar Bears oogt hongerig en geconcentreerd. Maar de ploeg moet oppassen dat die concentratie niet verloren gaat. 

14.19 uur: De Zaan straft een verdedigende fout van Polar Bears af, Lotus Plugge scoort de 6-3 voor De Zaan. 

14.18 uur: Polar Bears neemt nu verder afstand. Luna de Vries scoort de 6-2, net voor het einde van de eerste periode. 

14.15 uur: Maar daar is weer Iris Wolves die scoort voor Polar Bears: 5-2.

14.14 uur: Simone van de Kraats mist de kans op 5-2. Haar 5-meterworp wordt gestopt door keeper Heinis van De Zaan. 

14.13 uur: En daar is De Zaan weer: 4-2 via wederom Bridget Leeson Smith.

14.11 uur: Captain Iris Wolves scoort de 4-1 en bezorgt Polar Bears weer een voorsprong van drie doelpunten.

14.10 uur: De Zaan doet iets terug via Bridget Leeson Smith: 3-1.

14.07 uur: Polar Bears op 3-0! Simone van de Kraats maakt haar tweede. De Zaan vraagt een time-out aan om het tempo van Polar Bears te breken. Wat een opening van de Edenaren!

14.05 uur: Polar Bears laat er geen gras over groeien! Marit Bergers scoort de 2-0.

14.04 uur: Simone van de Kraats opent de score voor Polar Bears: 1-0!

14.02 uur: We zijn los in het Hofbad, waar de vrouwen van Polar Bears op jacht gaan naar de vijfde KNZB-beker uit de clubhistorie.

13.54 uur: De landskampioen en verliezend bekerfinalist van vorig seizoen, Polar Bears, wordt voorgesteld aan de volle tribunes.

13.50 uur: De Berinnen gaan het bad weer uit en moeten zich gaan klaarmaken voor de teampresentatie voorafgaand aan de wedstrijd. 

13.44 uur: Het Hofbad is afgeladen vol tijdens de bekerfinale. Polar Bears en De Zaan hebben honderden supporters meegenomen.

13.37 uur: Coach Evangelos Doudesis oogt kalm, maar schijn bedriegt zo gaf hij een half uur geleden aan. ,,Ik heb best wat spanning, maar mijn ploeg moet het vandaag gewoon doen.'' 

13.27 uur: Ruim een half uur voor de start van de finale duiken de Berinnen het water in. De warming-up is begonnen.

13.20 uur: Alle alarmbellen gaan af in het Hofbad. Geen nood! De fans van Polar Bears zijn binnen en maken een oorverdovend geluid. De beer is los.

13.06 uur: De volgende spelers zitten vandaag bij de selectie van Polar Bears. Aanvoerder Nienke Vermeer is al enige tijd afwezig vanwege een blessure, zij is vandaag de assistent-trainer van coach Evangelos Doudesis. Iris Wolves is vandaag de captain van Polar Bears, dat verder bestaat uit: Joanne Koenders, Lola Moolhuijzen, Simone van de Kraats, Laura Schinkel, Marit Bergers, Nina ten Broek, Fréderique Bouwmeester, Fleurien Bosveld, Feline Voordouw, Luna de Vries, Anne Paardekoper en Sacha Kimenai.

13.05 uur: Welkom vanuit het Hofbad in Den Haag! De teams zijn binnen, de sportredactie van Ede Stad ook. Lees hieronder alles over de komende finale, maar ook over die van vorig jaar!

MIEKE VOORSPELT Mieke van der Sloot scoorde vier treffers in de laatste bekerfinale die Polar Bears won. Woensdag blikte zij voor Ede Stad terug op die finale en voorspelde ze al wie er vandaag met de beker vandoor gaat.

TEGENSTANDER De tegenstander van Polar Bears is vandaag ZV De Zaan. Die vereniging is in  2013 voortgekomen uit Alliance en Nereus. Alliance haalde in het seizoen 1992-1993 de bekerfinale en won ook daadwerkelijk. In de competitie neemt De Zaan momenteel de vijfde plaats in. In zeven wedstrijden pakte de ploeg zes punten. Polar Bears speelde evenzoveel duels en pakte de volle buit: 21 punten.

VIJFDE BEKER? Het kan vandaag de vijfde keer zijn dat een vrouwenploeg van Polar Bears de KNZB-beker omhoog mag houden. De eerste keer was in het seizoen 2001-2002, toen Polar Bears de eerste van drie opeenvolgende bekers won. De laatste keer was in 2008.  

LANDSKAMPIOEN Hoe zuur de bekerfinale voor Polar Bears vorig jaar ook verliep, de strijd om de landstitel werd één groot feest. Tegen -wederom- ZVL werd nu in twee duels nieuws zilverwerk aan de prijzenkast toegevoegd. Kijk hier de zenuwslopende laatste wedstrijd terug.

VERLOREN FINALE Vorig jaar stond de jonge ploeg van Polar Bears ook in de bekerfinale. Toen tegen het geroutineerde ZVL uit Leiden. Het verschil was klein, maar de Berinnen verloren de finale toen wel. Kijk hier de samenvatting nog even terug.

LAATSTE KNZB-BEKER De laatste keer dat de vrouwen van Polar Bears de KNZB-beker wonnen, is al een tijd geleden. Destijds, in december 2008, waren de Edenaren in Amsterdam ruim te sterk voor ZVL. Kijk hier de samenvatting van de finale uit 2008 terug.

WEG NAAR DE FINALE De weg naar finale verliep voor Polar Bears redelijk soepel. In augustus was de loting voor de eerste bekerronde. Die bestond dit jaar uit een poulefase waarin ZPB Barendrecht en Het Y de tegenstander waren. Tegenstand kwam er amper en de eerste echte test kwam in de kwartfinale waar het Utrechtse UZSC de tegenstander was. De kwartfinale, die over twee duels werd gespeeld, was lastig, maar werd uiteindelijk gewonnen.

Daarna kwam de zwaarste beproeving in de duels tegen GZC Donk in de halve finale. Maar ook die horde werd genomen door de Edenaren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie