Afbeelding
Thea.Nederveen

Van Gent Finaleweken: Hockeyteams als een raket uit winterstop

10 maart 2019 om 16:34 Sport/sport

EDE MHC Ede behaalde bij de vrouwen een mooie 3-0 op Apeldoorn. De mannen bleven niet achter met een 4-2 zege op Ring Pass Delft.

De herstart van de hockeycompetitie legde de Edese vrouwen dus geen windeieren. Overigens werd de eerste wedstrijd in Apeldoorn ook al met 1-5 in Edes voordeel beslist.

,,De afspraak was gelijk druk zetten tegen Apeldoorn. Een strafcorner, genomen door Anneke van Dam, bleef onbenut. Maar het maakte wel gelijk onze bedoelingen duidelijk", opende Ede speelster Dymphe Laan.

Het bleek uitstel van executie voor de gasten.

,,De 1-0 voorsprong door Shayenne Dechene op aangeven van Dymphe Laan was de afronding van een mooie aanval. Een aanval over rechts via de achterlijn werd door Shayenne keurig benut", glimlachte Anneke van Dam.

Kans op kans volgde en een bal snel genomen op de vijf meter lijn door Dymphe Laan werd in de cirkel onjuist gestopt,

,,De scheidsrechter had geen andere keuze dan een strafbal toe te kennen. Dymphe Laan pushte hem hard in het linker zijnet: 2-0", vulde Emma van de Kuit aan.

Ede bleef de wedstrijd in de hand houden, maar ook Apeldoorn kreeg wat mogelijkheden. Keepster Alieck Keilman stond echter op haar post.

Met een mooi aanval (Bente Jansen legde de bal mooi terug op Dymphe Laan die Isa Draaijer bereikte), leek de 3-0 in aantocht. Maar het was net niet.

De strijd was gespeeld en in de tweede helft was er voor de toeschouwers minder te genieten. Apeldoorn forceerde drie strafcorners die ongevaarlijk bleken.

Met goed verdedigend werk van de Edese defensie, waaronder een invallende Femke Johannes (A-junior) bleef Ede soepel overeind.

Nadat een doelpunt van Julot Westermeijer was afgekeurd werd het toch nog 3-0.

,,Emma van de Kuit schoot de bal genadeloos op de paal, waarna wederom Shayenne Dechene de bal binnen tipte", glunderde Laan.

Ede neemt in de eerste klasse D een middenmoot positie (zesde) in. De ploeg verzamelde uit twaalf wedstrijden zeventien punten.

{SILVER CUP BEKERSTRIJD] Vrijdagavond volgt voor Ede een belangrijke Silver cup (beker) wedstrijd.

,,Wij gaan op bezoek bij EHV.  Zondag volgt dan een verre uitreis naar Heerenveen waar Quick Stick wacht. Het zou mooi zijn als we beide wedstrijden winnend afsluiten", eindigt het trio hoopvol.

MANNEN  Ook de heren kwamen dus goed uit de start blokken. Een 4-2 zege op het sterke Delftse Ring Pass was het gevolg.

,,Stijn Draaijer scoorde drie keer uit een strafcorner en ook Bob Driessen droeg met zijn doelpunt (2-0) een steentje bij. We zijn de winterstop goed doorgekomen", opende trainer/coach Bastiaan Bunnik.

Ede dat bij een 2-0 stand Rayden Cruz Delgado zag tegen scoren zat er bovenop.

,,In de laatste minuten bij een 3-1 stand werd het nog even spannend. Felker Jonkers scoorde de 3-2, maar Stijn Draaijer maakte snel een einde aan de mogelijke onzekerheid over de winst.'

Bunnik wees er nog even op dat de spelersgroep echt een compliment verdiend.

,,We zijn vijf dagen naar Barcelona geweest. Je mag het trainingskamp daar als geslaagd noteren. Ook twee oefenwedstrijden gespeeld. De jongens hebben zelf met allerlei acties geld bij elkaar gebracht. Het heeft de club geen cent gekost. Mooi toch", aldus Bastiaan Bunnik.

De Edese hockeymannen nemen in de overgangsklasse de achtste plaats in. Het team verzamelde dertien punten uit twaalf wedstrijden.

,,En daar komen er met deze instelling zeker nog veel punten bij", besloot de trainer/coach tevreden.

Ede gaat zondag op bezoek bij het op de elfde plaats staande HCAS. In de strijd om degradatie te ontlopen een belangrijke hockeywedstrijd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie