Korfballers Reehorst 45 slaan hun slag bij DKOD

17 maart 2019 om 12:13 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 16 maart stond er voor Reehorst ’45 een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Reehorst ’45 moest het in Renkum opnemen tegen DKOD, directe promotieconcurrent in de poule. Als Reehorst ’45 deze wedstrijd zou winnen, zou promotie naar de tweede klasse nog mogelijk zijn. Het team had zich de afgelopen week weer degelijk voorbereid, maar ook coach Ron de Graaf had goede voorbereidingen getroffen. De reservebank was goed gevuld met degelijk ‘wisselmateriaal’. Vanuit de vereniging was het publiek van Reehorst ’45 in groten getale aanwezig om de ploeg aan te moedigen. Voor Reehorst ’45 begon de partij goed door het eerste doelpunt mooi van afstand in te leggen, maar al snel bleek dat DKOD voornemens was de twee wedstrijdpunten binnen te halen. DKOD wist de korf goed te vinden en kwam op een voorsprong van 4-1. De fase daarna verliep iets beter voor de Edese ploeg. Na een door De Graaf gevraagde time-out, met nog 10 minuten op de klok,  keerde voor Reehorst ’45 het tij en kwam de ploeg in de laatste vijf minuten van de eerste helft terug van 7-4 tot 7-7.

In de rust gaf de coach zijn spelers mee vooral rustig te blijven. Bij achterstand gewoon het eigen spel te blijven spelen en vertrouwen te houden.

In de eerste fase van de tweede helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Er werd om en om gescoord. Bij een achterstand van 12-10 paste De Graaf twee wissels toe. Een goede zet, want Reehorst ’45 kwam toch weer gelijk (13-13). In de eindfase van de wedstrijd ging het publiek helemaal uit zijn dak. Ook op de reservebank liep de spanning op. Reehorst ’45 kwam op voorsprong door een verzilverde strafworp (13-14), maar ook DKOD kreeg een strafworp mee, die netjes werd ingelegd. De stand was weer gelijk en de minuten tikten weg. In de allerlaatste minuut kreeg Reehorst ’45 een vrije bal mee. De spelers stelden zich op voor deze laatste mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De scheidsrechter floot en de vrije bal werd koelbloedig gescoord (14-15). Een fenomenaal doelpunt; mooier kon niet! DKOD had geen tijd meer om er een gelijkspel uit te halen en Reehorst ’45 nam de punten mee naar Ede.

De volgende wedstrijd wordt op zaterdag 23 maart 2019 gespeeld tegen Achilles om 15.50 uur in sporthal ’t Riet in Ede.